Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 23

Į gyvūnų globėjų rankas pakliuvo pelėda nelegalė

Ketvirtadienį Gyvūnų globėjų asociacijos (GGA) būstinėje buvo sužieduota pelėda, kuri į specialistų rankas pateko itin neįprastomis aplinkybėmis. Nežinia kurioje šalyje atsitrenkusi į lietuvio vairuojamo sunkiasvorio automobilio priekabą ji ten įstrigo ir atkeliavo į Lietuvą.
Pelėda-keliauninkė Lietuvą pasiekė itin neįprastu būdu.
Pelėda keliauninkė Lietuvą pasiekė itin neįprastu būdu. / L.Grėblikienės nuotr.

„Mums paskambino marijampolietis, kuris sunkiasvoriu automobiliu transportuodamas krovinius važinėja po visą Europą. Vyras, su kroviniu grįžęs iš Vakarų Europos pastebėjo, kad už sunkvežimio tento yra užlindęs paukštis. Vėliau paaiškėjo, kad tai pelėda“, – apie nekasdienį įvykį pasakojo GGA prezidentas Vytautas Gustaitis. Reaguodami į skambutį GGA specialistai nuvyko į Marijampolę ir parsivežė paukštį į Kaune esančią būstinę.

„Iš kurios valstybės ji atkeliavo pas mus, vienas dievulis težino. Paukštis buvo kone leisgyvis. Nežinia kiek laiko jis praleido užstrigęs tente be maisto“, – sakė V.Gustaitis. Nusilpęs paukštis buvo laikinai apgyvendintas GGA vyriausios specialistės namuose.

„Kai paukštis pateko į mūsų rankas jis buvo itin silpnas, jam reikėjo ypatingos priežiūros, todėl parsigabenau jį namo, maitinau žalia mėsa. Pamažu pelėda stojosi ant kojų, tūpė ant laktos“, – pasakojo GGA vyriausioji specialistė Lolita Grėblikienė.

Moteris pasidžiaugė, kad per kelias dienas, praleistas pas ją, pelėda visiškai atkuto. „Jau atvežiau ją į GGA būstinę, nes paukštis pakankamai sustiprėjo. Nors šiandien ją sužiedavome, į laisvę kol kas nepaleisime. Pasikonsultavę su ornitologu nutarėme, kad ja rūpinsimės, kol bus mažiau sniego“, – šypsojosi L.Grėblikienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius