-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 06

Kaune lankėsi Kalėdų Senelis iš Laplandijos (nuotraukos)

Kauniečiai šiemet gali riesti nosis prieš kitų miestų gyventojus. Jų mieste įžiebta pirmoji Lietuvoje Kalėdų eglė, susilaukianti nuoširdžių pagyrų dėl savo užburiančio paprastumo. O sekmadienį Kaune praleido pagrindinis planetos Kalėdų Senelis, savo lūpomis paskelbęs, kad šiemet Kaunas tampa Lietuvos Kalėdų sostine.
Į Kauną pirmą kartą Lietuvos istorijoje atvažiavo pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis.
Į Kauną pirmą kartą Lietuvos istorijoje atvažiavo pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis (Santa Claus). / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje lankęsis Kalėdų Senelis visus metus gyvena Suomijos Rovaniemio miestelyje esančiame Santa Village (Kalėdų Senelio miestelis užpoliariniame rate Laplandijoje – aut. past.). Tačiau kasmet prieš Kalėdas jis vyksta į skirtingas šalis ir sveikina žmones, laukiančius didžiųjų metų švenčių. Į Lietuvą tikruoju Kalėdų seneliu vadinamą svečią pakvietė prekybos ir pramogų centro „Kauno Akropolis“ vadovai, o vizitą surengė Latvijos televizijos laidų prodiuseris bei vedėjas Igoris Proninas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Į Kauną pirmą kartą Lietuvos istorijoje atvažiavo pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis (Santa Claus).
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Į Kauną atvažiavo pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis

„Daugelį metų populiariausioje Latvijos televizijoje LNT vedžiau laidą „Rygos balzamas rusiškai sielai“, kurios metu kalbindavome įžymiausius pasaulio žmones. 2000-aisiais gruodį mūsų laida eteryje pasirodė gruodžio 31 dieną, todėl kalbinome pagrindinį planetos Kalėdų Senelį iš Rovaniemio. Susipažinome ir pradėjome rengti jo vizitus į Latviją. „Kauno Akropolio“ iniciatyva šiais metais tikrasis Kalėdų Senelis apsilankys ir Lietuvoje“, – sakė prodiuseris. Jis juokavo, kad šio Kalėdų Senelio sumaišyti su kitais neįmanoma, nes jo ūgis – beveik 2 metrai, todėl iš minios jis tikrai išsiskiria. Išskirtiniai ir svečio rūbai bei grimas. Tikrojo Kalėdų Senelio išvaizda yra tiksliai užrašyta ir užpatentuota. Patentas priklauso Suomijos valstybei.

Vizito programa intensyvi

Gausiai susirinkusius kauniečius „Akropolyje“ pasveikinęs Kalėdų Senelis iš Laplandijos įžiebė prekybos centre stovinčią vieną iš kelių unikalių eglių, taip pat „pakrikštijo“ prie prekybos ir pramogų centro pastatytus ledo rūmus. „Kauno Akropolyje“ svečias atidarė ir savo rezidenciją, kurią iš pamatyti nesunku iš toli: apie tai „praneša“ iškelta Kalėdų Senelio kaimelio vėliava. Dalį vizito Kalėdų Senelis praleido kartu su Kauno miesto valdžios atstovais vaikščiodamas po prekybos centro parduotuves ir rinkdamas dovanas vienai miesto ligoninei, kurioje gydosi vaikai. Vėliau jas Kalėdų Senelis pats nugabeno mažiesiems ligoniukams. Svečio darbotvarkėje numatytas ir susitikimas su Kauno vyrų krepšinio komandos „Žalgiris“ krepšininkais, apsilankymas Lietuvos zoologijos sode, šalia „Kauno Akropolio“ esančioje Karmelitų bažnyčioje.

17.45 val. Tikrasis Kalėdų Senelis sugrįš į „Akropolį“ ir ledo arenoje susitiks su Kauno vaikų namų auklėtiniais. 20 val. prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ Kalėdų Senelis oficialiai paskelbs, kad Kaunas - šių metų Lietuvos Kalėdų sostinė. Po to su svečiu iš Laplandijos galės susitikti visi norintys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius