Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 11

Į Kauno gatves išriedėjo pirmi ekologiški autobusai

Šįryt, birželio 11 d., į Kauno gatves išvažiavo pirmi penki „Solaris Urbino 12 CNG". Suspaustas gamtines dujas naudojantys autobusai žymiai mažiau teršia aplinką ir yra patogūs ne tik keleiviams, bet ir vairuotojams, praneša Kauno savivaldybė.
Ekologiški autobusai  „Solaris Urbino 12 CNG"
Ekologiški autobusai „Solaris Urbino 12 CNG" / Kaunas.lt nuotr.

Pirmieji nauji autobusai iš gamyklos Lenkijoje Kauną pasiekė šį pavasarį ir balandžio pabaigoje buvo pristatyti miesto vadovams bei gyventojams. Pasak Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, tai – pirmieji Kaune autobusai su oro kondicionavimo sistema.

„Visi 24 dujiniai autobusai sudarys maždaug šeštadalį Kauno autobusų parko, todėl naujosios transporto priemonės užsuks į visus miesto mikrorajonus", – teigė skyriaus vedėjas.

Šiuo metu 85-ių vietų autobusai važinės 9, 17, 18, 37 ir 38-uoju maršrutais. Vėliau šie maršrutai keisis, tad moderniųjų autobusų patogumus galės išbandyti daugelis viešuoju transportu važinėjančių kauniečių.

Autobusuose sumontuota moderni keleivių informavimo sistema, ties durimis įrengti garsiniai ir šviesos signalai, informuojantys apie durų uždarymą. Prie priekinių ir vidurinių durų yra trapai neįgaliesiems. Per priekines duris vežimėliu įvažiavęs neįgalusis galės lengvai nuvažiuoti iki autobuso vidurio, kur įrengtos specialios vietos vežimėliams pritvirtinti.

Transporto priemonės priekyje ir gale sumontuotos vaizdo kameros fiksuos įvykius autobuso salone. Įvykus konfliktui ar nusikaltimui, filmuota medžiaga leis greičiau nustatyti pažeidėjus. Taip pat bus filmuojama autobuso išorė, todėl eismo įvykio metu, bus lengviau nustatyti avarijos kaltininką.

P.Kero teigimu, į gatves išvažiavus ekologiškiems autobusams, bus galima ne tik teoriškai , bet ir praktiškai įsitikinti, kurie autobusai, varomi dujomis ar dyzelinu, sunaudoja mažiau kuro.

„Lyginant su senaisiais „Ikarus" autobusais, šiuolaikinės transporto priemonės sunaudoja daugiau kuro, nes jose įrengti kondicionieriai, keleivių informavimo įranga, stebėjimo kameros. Tačiau palyginus dyzeliną ir dujas naudojančius autobusus, pranašesni turėtų būti dujiniai", – svarstė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius