-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 29

Į Klaipėdą atkeliauja Kalėdos

Per didžiąsias šventes uostamiestį puoš nauja moderni kalėdinė eglė. Jau rytoj Teatro aikštėje bus pradėtas montuoti 18 metrų aukščio karkasas, prie kurio bus pritvirtinta per tris tūkstančius dirbtinių šakelių.
Klaipėdos kavinės jau ėmė puoštis Kalėdoms. Visas miestas šventinėmis spalvomis nušvis savaitgalį.
Klaipėdos kavinės jau ėmė puoštis Kalėdoms. Visas miestas šventinėmis spalvomis nušvis savaitgalį. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Žaliaskarė bus puošiama ir naujais žaislais, kuriuos šiemet Klaipėdos savivaldybė nusprendė ne pirkti, o nuomoti. Atgimimo aikštė taip pat bus ypatingai papuošta. Pernykščius tūrinius burbulus pakeis šviečiančios kompozicijos, primenančios augalus. 

Įžiebs šeštadienį

Miesto senamiestis sužibės šeštadienį per šventinę ceremoniją, į kurią sukviestos fėjos, nykštukai ir, žinoma, pats Kalėdų Senelis.

Eglės įžiebimo ceremonija prasidės 17 val. Tačiau ir atėjus anksčiau nebus kada nuobodžiauti – po aikštę vaikščios nykštukai ir bendraus su svečiais.

Šiemet į aikštę visi kviečiami atsinešti ugnelių. Tai gali būti ir žibintai, ir žvakutės ir lempos. Kaip teigė viena iš renginio organizatorių Dalia Grikšaitė, taip kiekvienas galės kartu kurti šventę. Tie, kurie pamirš švieseles namuose, gaus šviečiančių lazdelių. „Tikimės, kad jų šiai šventei pakaks“, – žadėjo D.Grikšaitė.

Tokios scenos dar nebuvo

Renginio režisierius Karolis Makauskas prasitarė, kad Teatro aikštėje scena bus keturių pakopų. „Tokios dar neturėjom nė vienais metais. Aukščiausia pakopa bus maždaug trijų metrų aukštyje“, – pasakojo režisierius.

Iš viso scenoje žiūrovai išvys apie penkiasdešimt atlikėjų, kurie dainuos tik lietuviškus kūrinius. Atsinešti trimitą į šventę paragintas ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, šventinę programą įkvėpė naujoji „Capellos A“ daina „Pasakų fėja“. Jai skambant ir bus įžiebta miesto eglė.

Prekyba nameliuose

Jau šį savaitgalį klaipėdiečiai bus kviečiami aplankyti kalėdinius namelius Teatro aikštėje. Visą savaitgalį juose prekiaus S. Dacho namų pakviesti vokiečiai. Bus ir dešrelių, ir sumuštinių, ir vokiškų pyragų.

Nuo gruodžio 5 d. nameliuose prasidės kasdienė prekyba. Verslininkai kviečiami su pyragais, arbatomis įsikurti nameliuose. Apsispręsta kalėdinę prekybą skatinti namelius verslininkams perduodant be jokio nuomos mokesčio.

Kiekvieną savaitgalį, nuo 15 val., viename iš namelių įsikurs Kalėdų Senelis, lauksiantis mažųjų klaipėdiečių.

Švenčių kaina

Šiemet šventiniams renginiams Klaipėdos savivaldybė išleis panašią sumą, kaip ir ankstesniais metais.

Eglės bei Atgimimo aikštės papuošimas kainuos apie 60 tūkst. Lt. Gatvių papuošimas tūriniais elementais bei šviečiančiomis žvaigždutėmis senamiestyje,  išlaidos elektros energijai atsieis apie 150 tūkst. Lt. Šventinių renginių organizatoriams – įmonei „Klaipėdos publika“ – savivaldybė dar papildomai skyrė apie 100 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius