-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 10

Į Latvijos ir Rusijos pasienį vyks užsienio reikalų viceministras

Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius vyks į Latvijos ir Rusijos pasienį, kur dėl sugriežtėjusių Rusijos muitininkų patikrinimų susidarė keliolikos kilometrų Lietuvos vežėjų vilkikų eilės.
Vilkikų eilė medininkuose
Vilkikų eilė / VSAT nuotr.

„Viceministras vyks įvertinti situacijos į vietą. Kartu su juo turėtų vykti ir kitų žinybų – Muitinės departamento, Susisiekimo ministerijos, o taip pat „Linavos“ atstovai“, – BNS pirmadienį sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Rolandas Kačinskas.

Jis taip pat pranešė, kad nuspręsta iš atostogų atšaukti Lietuvos ambasadorių Maskvoje Antaną Vinkų. „Ambasadorius Maskvoje bandys diplomatiniais kanalais ieškoti konflikto sprendimo priemonių. Jam pavesta organizuoti Lietuvos ir Rusijos muitininkų susitikimą“, – sakė R.Kačinskas.

Rusijos susisiekimo ministras Igoris Levitinas praėjusią savaitę pažadėjo spręsti susidariusią problemą, tačiau, pasak R.Kačinsko, akivaizdu, kad kol kas ji lieka neišspręsta.

Neoficialiomis žiniomis, Lietuvos pusėje jau svarstomos galimybės imtis atsakomųjų priemonių.

Eilės pasienyje su Rusija susidarė Rusijos Muitinės tarnybai pastarosiomis dienomis sustiprinus muitinės kontrolę visiems Lietuvos vežėjų gabenamiems kroviniams.

Rusijos ambasadoriaus Lietuvoje Vladimiro Čchikvadzės teigimu, Lietuvos vežėjų problemos pasienyje su Rusija priežastys nėra politinės ir turėtų būti sprendžiamos žinybiniu lygmeniu. Tarpžinybiniu lygmeniu problemą sprendžia Lietuvos bei Rusijos muitinės atstovai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius