Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 22

Į Lietuvą gali plūstelėti turistai iš Kinijos

Planuojama, kad nuo pavasario gali atsirasti tiesioginiai skrydžiai Pekinas–Vilnius. Jei taip nutiks, per pirmuosius metus Lietuvą turėtų aplankyti apie 10 tūkst. kinų turistų.
Darbo ieškantys kinai skaito skelbimus.
Kinai / „Scanpix“ nuotr.

Portalas lrt.lt skelbia, kad Lietuvos turizmo industrija nėra pasirengusi priimti didesnių turistų srautų iš Kinijos – rinkoje dirba vos vienas kinų kalbą mokantis gidas. Tuo metu Vilniaus universiteto (VU), kur rengiami sinologai, atstovai užsimena apie kinų kalbos mokymą mokyklose.

„Vasarą į verslo kontaktų mugę buvo atvažiavusi kinų delegacija ir buvo problema, nes vienintelis licencijuotas gidas Vilniuje, galintis dirbti, buvo užimtas ar išvykęs, ir tiesiog nebuvo ką samdyti“, – atvejį prisiminė Vilniaus turizmo ir informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė.

Anot VU Orientalistikos centro direktoriaus Audriaus Beinoriaus, klaidinga būtų sakyti, jog šalyje nėra kinų kalba šnekančių žmonių, tiesiog anksčiau nebuvo tokios paklausos.

„Iki šiol atvykstančios turistų grupės iš Kinijos buvo labai negausios, dažnai versdavosi be lietuvių-kinų kalbos žinovų, o jeigu dabar situacija keisis – bus puiku, nes jau kuris laikas mes matome Vilniaus ir kitų miestų gatvėse turistų grupes“, – samprotavo A.Beinorius.

Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento Turizmo skyriaus vedėja Nijolė Beliukevičienė sako, kad buvo susitikimas su viena didele agentūra Kinijoje, Pekine. Ji kitais metais žada atvežti bene 1 000 žmonių. Jei atsirastų tas skrydis (Pekinas–Vilnius) Lietuvai ir Vilniui, jis būtų naudingas.

Statistikos departamento duomenimis, 2009 m. apgyvendinimo įstaigose apgyvendinta 2,5 tūkst. svečių iš Kinijos, tai yra 0,3 proc. visų apgyvendintų užsieniečių. 2010 m. svečių iš Kinijos padaugėjo 31,6 proc. Iki 3,3 tūkst. Tai sudarė 0,4 proc. visų užsienio svečių.

N.Beliukevičienės teigimu, kinų turistus mūsų šalyje labiausiai domina gintaras, taip pat viskas, kas yra susiję su UNESCO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius