Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 25

Į Lietuvą iš Ukrainos rytų perkelta per šimtą lietuvių ir jų šeimų

Pagal lietuvių kilmės ukrainiečių ir jų šeimų perkėlimo iš karo nualintų Rytų Ukrainos teritorijų programą į Lietuvą persikėlė per šimtą tokių asmenų, BNS pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).
Marjinkos taika: fronto gyvūnai
Marjinkos taika: fronto gyvūnai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 2 Ukraina Lietuva

„Migracijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, iki šiol iš Ukrainos Donecko, Lugansko sričių ir Krymo bei Sevastopolio į Lietuvą persikėlė 124 asmenys“, – rašoma VRM atsakyme.

Vyriausybė apgyvendinti Lietuvoje nuo karo kenčiančius lietuvių kilmės ukrainiečius iš Donecko ir Luhansko sričių bei Rusijos aneksuoto Krymo nusprendė praėjusių metų liepos pabaigoje.

Į Lietuvą atvykstančioms šeimos iš Ukrainos užtikrinama integracija į šalies gyvenimą: laikinas būstas, socialinės pašalpos, lietuvių kalbos, profesiniai mokymai, perkeltų asmenų teritorinis paskirstymas.

Iš viso Ukrainoje yra apie 10 tūkst. lietuvių kilmės asmenų. Oficialiai registruotų Lietuvos piliečių yra apie 1,5 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius