Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 12 18 /13:22

Į „Maltiečių sriubos“ akciją Valdo Adamkaus neišleido gydytojas, kadenciją baigęs prezidentas – Santariškių klinikose

Trečiadienį Europos aikštėje surengtoje akcijoje „Maltiečių sriuba“ nepasirodė jos globėjas Valdas Adamkus. Kadenciją baigęs prezidentas 15min.lt sakė, kad į renginį jo neišleido gydytojas, V.Adamkus šiuo metu yra Santariškių klinikose.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tiesą pasakius, aš guliu Santariškių ligoninėje. Gydytojas neišleido“, – sakė jis.

Paklaustas apie sveikatą V.Adamkus sakė: „Aš pradėjau procedūras, jaučiuosi labai gerai, nusistatęs nepasiduoti ir žiūrėsiu. Aš manau, kad viskas bus gerai“.

V.Adamkus spalio pabaigoje po kasmetės sveikatos apžiūros buvo paguldytas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas, nes namuose pasijuto prastai. Jam atlikta nedidelė operacija įtariant inkstų pakitimus.

Aš pradėjau procedūras, jaučiuosi labai gerai, nusistatęs nepasiduoti ir žiūrėsiu. Aš manau, kad viskas bus gerai, – 15min.lt sakė V.Adamkus.

Vėliau jis gydėsi JAV, o lapkričio pabaigoje 15min.lt sakė, kad grįžęs į Lietuvą toliau gydysis Santariškių klinikose.

A.Adamkienė: „Sveikata sušlubavo trupučiuką rimčiau“

„Taip, ligoninėje, turbūt rytoj tiktai grįš – per naktį paliksime ir rytoj bus namuose“, – BNS apie vyro sveikatos būklę sakė A.Adamkienė.

Jos teigimu, V.Adamkaus sveikata sušlubavo „trupučiuką rimčiau“.

„Šį kartą trupučiuką rimčiau. Reikia gydytis, reikia daryti ką nors“, – kalbėjo ji.

Ilgametis akcijos globėjas

Prezidentas V.Adamkus – ilgametis Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) organizuojamos labdaros akcijos „Maltiečių sriuba“ globėjas.

Jo teigimu, kiekvieno mūsų pagalba vienišam, vargstančiams senoliui reiškia daugiau nei tik lėkštę karštos sriubos – viltį ir norą gyventi.

Anksčiau išplatintame pranešime V.Adamkus kvietė vilniečius į trečiadienį Europos aikštėje vykstantį renginį pasivaišinti jau simboliu tapusia „Maltiečių sriuba“ ir taip prisidėti prie pagalbos senoliams.

„Šis projektas – visuomenės gerumo, atjautos ir tolerancijos įrodymas. Tik mūsų visų dėka maltiečiai ištisus metus lanko žemiau skurdo ribos gyvenančius sergančius, vienišus senelius, – pranešime cituojamas V. Adamkus.. – Labai tikiuosi, kad akcijos „Maltiečių sriuba“ metu geros valios žmonių suaukotos lėšos leis maltiečiams toliau rūpintis skurstančiais senoliais – nė vienas jų nepritrūks karštos sriubos visus metus. Auka senoliams galbūt taps paskata kiekvienam mūsų nepamiršti ir greta esančių senų žmonių: močiučių, senelių, senų tėvų ar vargstančių kaimynų.“

Aukoti galima iki Naujųjų

MOPT savanorių organizuojami renginiai jau įvyko daugiau nei 20-yje Lietuvos miestų ir miestelių. Ir nors „Maltiečių sriubos 2013“ renginių maratonas eina į pabaigą, maltiečių savanoriai primena, kad aukoti vargstantiems senoliams galima iki pat Naujųjų metų. Norint tai padaryti, tereikia skambinti arba siųsti žinutę trumpaisiais numeriais 1416 – auka 2 Lt, 1417 – auka 5 Lt, 1418 – auka 10 Lt. Norimą sumą taip pat galima pervesti per interneto svetainę www.aukok.lt arba akcijos interneto svetainę www.maltieciusriuba.lt

„Už praėjusiais metais suaukotus pinigus savanoriai visoje Lietuvoje globojo daugiau nei 1200 senelių, 300-ams jų kasdien buvo vežamas karštas maistas, kuris dažnai būna vienintelis maistas per visą dieną, – pastebi MOPT prezidentas Romas Abunevičius. – Didėjant suaukotų pinigų sumai, atsiranda galimybė pagelbėti didesniam skaičiui vargsiančių senolių“. Maltiečiai projektą „Maistas ant ratų“, kurio metu vežiojamas karštas maistas, vykdo jau 20 metų. Vien per 2013 m. išdalinta daugiau kaip 50 tūkst. porcijų sriubos skurstantiems ir vienišiems senoliams, o maltiečių nuvažiuoti atstumai siekia apie 40 tūkst. km – tai prilygsta kelionei aplink Žemės rutulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius