-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 10

Į Palangą vilios stintos ir ruoniai

Didžiausias Lietuvos kurortas Palanga ilgąjį savaitgalį išnaudos su kaupu ir poilsiautojams žada daugybę pramogų.
Palanga šią žiemą stintų žada nepritrūkti ir tradiciškai poilsiautojus vilios rūkytais, marinuotais ir keptais delikatesais.
Palanga šią žiemą stintų žada nepritrūkti ir tradiciškai poilsiautojus vilios rūkytais, marinuotais ir keptais delikatesais. / 15min nuotr.

Palanga, siekianti atsikratyti sezoninio kurorto įvaizdžio, septintus metus iš eilės žiemą vilioja poilsiautojus stintomis. Šiemet vėl ūš jau tradicinė „Palangos stinta 2010“, viliosianti keptomis, marinuotomis ir rūkytomis žuvimis, supažindinsianti su žvejybos tradicijomis nuo Palangos tilto.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas pripažino, kad dar visai neseniai nerimo dėl stintų stokos būta nemažai. Jau imta derėtis ir su kaimynais latviais dėl „jūros agurkėlių“ – į Palangą ketino atvykti keli prekeiviai iš Jūrmalos bei Liepojos.

„Regis, dabar ir patys žuvų nestokosime, jas imta gaudyti ir prie Palangos. Žuvų jau pilnas mūsų turgus“, – teigė G.Sičiūnas. Kilogramo stintų kaina svyruoja nuo 10 iki 12,5 lito.

Delikatesai drąsuoliams

Tradicinėje mugėje, šurmuliuosiančioje J.Basanavičiaus gatvėje, panoro dalyvauti 57 prekybininkai, pardavinėsiantys maisto produktus, įvairius meno dirbinius. Šventėje bus rengiamas tradicinės inkaro kilnojimo varžybos, žvejų valties tempimo čempionatas, stintų valgymo varžytuvės, kai varžomasi, kas švariau suvalgys keptas žuvis.

Pranešama, kad Islandijos šventinėje ambasadoje (klube – viešbutyje „Vandenis“) bus galima  paragauti unikalių islandiškų delikatesų – džiovintų žuvų, ryklių mėsos,  avinų sėklidžių bei banginių mėsos. Prie šių patiekalų būtinai patiekiama  atšaldytos islandiškos degtinės iš bulvių tyrės.

Į jūrą panirs „ruoniai“

Penktadienį į kurortą suvažiuos Lietuvos „ruoniai“. Jiems rengiamas kelių dienų seminaras bei grūdinimosi ir sveikatos šventė. Šeštadienį nuo ankstyvo ryto sveikuoliai pradės treniruotes prie jūros, rengs susitikimus su farmacininkais, sveikatos specialistais. 14.30 val. organizuojama rikiuotė Jūratės gatvėje. Būrys sveikuolių patrauks prie jūros tilto, kur 15 val. visi ketina išsimaudyti lediniame jūros vandenyje.

Šventės „Palangos stinta 2010“ renginiai

Šeštadienį nuo 8 iki 13 val. nuo jūros tilto bus organizuojamos meškeriojimo varžybos. 12.30 val. J.Basanavičiaus gatvėje bus atidengta ledinė žvejo skulptūra. Nuo 13 val. gatvėje skambės žvejų liaudies melodijos, bus rengiamos inkaro kilnojimo rungtys, valties tempimo varžybos, stintų valgymo čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius