-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 18

Į Raseinių merus kandidatuos parlamentaras Remigijus Ačas

Seimo narių mišrios grupės atstovas Remigijus Ačas kandidatuos į merus.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

R.Ačą rajono vadovo rinkimuose kelia visuomeninis rinkimų komitetas, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) registruotas AP pavadinimu.

R.Ačas BNS sakė rinkimuose kandidatuojantis, nes norintis baigti pradėtus darbus. Kaip vieną motyvų apsispręsti siekti mero posto parlamentaras įvardino ir pasikeitusią tvarką, kuomet tiesiogiai rinkto mero atleidimas tampa sudėtingesne procedūra, įtraukiant teismą.

Pasak R.Ačo, galiojant senajai tvarkai, kai atstatydinti merą pakako tarybos narių daugumos, galimybės priimti sprendimus buvo suvaržytos. „Aš susidūriau su tuo, kad mero įgaliojimai arba jo tvirtumas poste yra abejotinas, kadangi nėra jokių garantijų. Jei tu imiesi ryžtingų pertvarų, labai daug kam užmini ant kojos, ir atsiranda nepatenkintų žmonių, ir tave gali nuversti nepriklausomai, ar tu gerai dirbai, ar blogai dirbai“, – sakė R.Ačas.

„Kai tiesiogiai renkamas meras, gal įgaliojimų daugiau neprisidėjo, bet tai, kad nuverčiant merą lemiamą žodį gaus pasakyti teismas, atriša rankas dar geriau tvarkytis. Todėl aš priėmiau sprendimą kandidatuoti, ir jei bus galimybė, sėkmės atveju, grįžti atgal į merus ir baigti pradėtus darbus. Man išėjus daugumas darbų, kurie buvo numatyti, paprasčiausiai sustojo, ir dabar yra arba numarinti, arba nevykdomi“, – kalbėjo parlamentaras.

R.Ačas 2011 metais parlamentaro mandatą iškeitė į Raseinių mero postą, tačiau pusantrų metų pabuvęs meru vėl grįžo į Seimą per 2012 metų rinkimus, su partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašu. R.Ačo ir „tvarkiečių“ keliai išsiskyrė po jo vietų pareiškimų, kuriais kritikavo partijos pirmininką Rolandą Paksą. Tuomet paskelbtam, bet taip ir neįvykusiam „tvarkiečių“ ir „darbiečių“ jungimuisi nepritaręs R.Ačas tuomet tvirtino, kad „R.Paksas priėjo liepto galą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius