-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 06

Į Seimą išrinktą Vytautą Mitalą Vilniaus mero pavaduotojo pareigose pakeis Tomas Gulbinas

Po Seimo rinkimų Vilniaus miesto savivaldybės taryba bus viena iš tų, kuriose bus itin dideli pokyčiai – net devyni tarybos nariai laimėjo rinkimus ir sostinės tarybą paliks. Labiausiai pasikeis valdančioji Laisvės partijos frakcija, iš kurios net penki nariai keisis. Tarp paliekančiųjų – ir vicemero pareigas einantis Vytautas Mitalas. Jį pakeis Tomas Gulbinas.
Tomas Gulbinas
Tomas Gulbinas / Sauliaus Žiūros nuotr.

V.Mitalas nelaimėjo rinkimų Pašilaičių vienmandatėje apygardoje, tačiau į Seimą pateko su Laisvės partijos sąrašu.

Jį vicemero pareigose turėtų pakeisti Tomas Gulbinas, jau dirbęs Vilniaus taryboje, tačiau iš jos pasitraukęs šių metų vasarį. Tuomet teisininką ir diplomatą pakeitė Jungtinių Valstijų farmacijos kompanijos padalinio Lietuvoje vadovas Redas Laukys.

Tiesa, pirmiausia naują vicemerą turėtų patvirtinti slaptu balsavimu Vilniaus taryba. Kadangi per karantiną jos posėdžiai vyksta nuotoliniu būdu, miesto vadovams teks pasukti galvą, kaip surengti tokį balsavimą. Paskutinio posėdžio metu, kai jau buvo aišku, kad V.Mitalas tapo Seimo nariu, į klausimą dėl slapto balsavimo meras Remigijus Šimašius atsakyti negalėjo. Žadama, kad balsavimas dėl vicemero vyks gruodį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė ir Vytautas Mitalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė ir Vytautas Mitalas

Su mero R. Šimašiaus sąrašu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ į tarybą 2019-aisiais rinktas T.Gulbinas ėjo tarybos Aplinkos ir energetikos komiteto pirmininko pareigas, kol 2020 metų vasarį tarybos nario mandato turėjo atsisakyti dėl ketinimo sugrįžti į diplomatinę tarnybą, kadangi pagal įstatymus diplomato pareigos nesuderinamos su tarybos nario pareigomis.

„Neabejotinai, Tarybai pritarus mano kandidatūrai, vicemero pareigos būtų nemažų pokyčių ir profesinių iššūkių pradžia, taip pat ir atsakingas įsipareigojimas vilniečiams. Tačiau šis parodytas pasitikėjimas motyvuoja prisijungti prie komandos ir turint daugumos palaikymą Taryboje nieko nelaukus kibti į darbus. Prioritetas šiuo metu, be abejonės, yra įveikti koronaviruso pandemiją ir išeiti iš šios krizės su mažiausiais nuostoliais miestui“, – sakė kandidatas vicemero pareigoms užimti.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, miesto plėtra, infrastruktūra, ūkio klausimai, bendrasis ugdymas – tik nedidelė dalis sričių, kurias eidamas vicemero pareigas kuravo Vytautas Mitalas.

Anot mero, strateginės miesto kryptys ir toliau išliks tos pačios, jose nuosekliai bus dirbama toliau. Prioritetais lieka judumo pertvarkymas į darnesnį ir sklandesnį, miegamųjų rajonų, stoties rajono transformacija, švietimo kokybės gerinimas.

„Šiose ir kitose miestui svarbiose srityse tikiuosi tęstinumo su ne mažesniu veržlumu ir ambicija, taip pat ir Vilniaus augimo bei kilimo siekiant įtraukti visus vilniečius kurti tokį miestą, kuriuo jie džiaugiasi ir didžiuojasi, – sakė R.Šimašius. – Esu įsitikinęs, kad Tomo stiprybės – viešosios politikos patirtis valstybės tarnyboje, pastaruoju metu ir versle, kompleksinis spręstinų klausimų matymas, diplomatiškumas ir dalykiškumas padės greitai įsilieti į dabartinį savivaldybės darbų srautą, užtikrinti darbų tęstinumą ir sėkmingai įgyvendinti vilniečiams reikalingus pokyčius.“

T.Gulbinas baigė Vilniaus Universiteto Teisės fakultetą, 1993–1994 metais mokėsi Liono universiteto (Prancūzija) teisės fakultete, turi sukaupęs daugiau nei dvidešimties metų (1993–2014 m.) patirtį darbo Lietuvos diplomatinėje tarnyboje, 1995–2000 metais dirbo Briuselyje, 2007–2010 metais – Vašingtone. T.Gulbinas dalyvavo derybose dėl Lietuvos narystės ES, buvo vienas iš pirmininkavimo ES Tarybai komandos vadovų. 2015–2018 metais ėjo „Google“ atstovo ryšiams su Centrinės ir Rytų Europos vyriausybėmis pareigas. 2020 metų kovo – rugpjūčio mėn. buvo kompanijos „Bolt“ mikromobilumo politikos vadovas.

Po Seimo rinkimų Laisvės partijos frakciją Vilniaus taryboje palieka jos seniūnė Monika Ošmianskienė, jos pavaduotojas Kasparas Adomaitis bei nariai – V.Mitalas, Evelina Dobrovolska ir Tomas Raskevičius.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje neliks Arūno Valinsko, Lietuvos žaliųjų ir valstiečių frakcijoje – seniūno Luko Savicko, o Darbo partijos frakcijoje – seniūno Aido Gedvilo ir Ievos Kačinskaitės-Urbonienės.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį panaikino 27 į Seimą išrinktų savivaldybių tarybų narių įgaliojimus bei pripažino juos pagal sąrašą į tarybas patenkantiems politikams.

Naujieji tarybos nariai prisieks artimiausiame tarybos posėdyje lapkričio 18 d.

Plačiau apie tai skaitykite čia: VRK panaikino 27 į Seimą išrinktų savivaldybių tarybų narių įgaliojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius