-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I. Šimonytė kandidatą į krašto apsaugos ministrus prezidentui žada teikti antradienį

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad kandidatą į krašto apsaugos ministrus prezidentui Gitanui Nausėdai teiks antradienį.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Dėl kandidatų – šiandien aptarėme su prezidentu porą kandidatų, ir konkretų kandidatą aš pateiksiu rytoj“, –  interviu „Info TV“ televizijos laidai „Info komentarai su Arnu Mazėčiu“ pirmadienį sakė premjerė.

Vis dėlto ji neįvardijo, ar tai bus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

„Aptarėme keletą kandidatų, aš nenorėčiau jo įvardyti dėl etikos sumetimų“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Krašto apsaugos ministrui A. Anušauskui trauktis iš pareigų Vyriausybės vadovė pasiūlė penktadienį. Anot jos, jis traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš krašto apsaugos ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Pats A. Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė, jog ministrė pirmininkė jam pasiūlė pasikeisti pareigomis su vieno Seimo komiteto pirmininku.

Savaitgalį su A. Anušausku susitikęs G. Nausėda patvirtino, kad L. Kasčiūnas yra tik vienas iš kandidatų į krašto apsaugos ministrus, ir tvirtino, jog sprendžiant dėl naujo ministro kandidatūros jam bus svarbu užtikrinti sklandų darbų krašto apsaugos sistemoje tęstinumą

L. Kasčiūnas sakė, kad būtų pasiruošęs eiti naujas pareigas, o jo pagrindinis uždavinys poste būtų diegti visuotinės gynybos principą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius