-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I. Šimonytė su Maltos prezidentu aptarė paramą Ukrainai, bendradarbiavimo stiprinimą

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį susitikusi su Lietuvoje viešinčiu Maltos prezidentu George'u Vella (Džordžu Vela) aptarė paramą Ukrainai, bendradarbiavimo stiprinimą.
Laimos Penek/LRV nuotr.
Laimos Penek/LRV nuotr.

„Kaip Europos Sąjungos šeimos nariai, turime nemažai bendrų iššūkių ir spręstinų klausimų. Svarbiausias iš jų – Rusijos tęsiamas karas prieš Ukrainą ir neslepiamas pasirengimas ilgalaikei konfrontacijai su demokratiniu pasauliu. Putinas viliasi, kad mūsų strateginė kantrybė ir valia remti Ukrainą išseks. Turime parodyti, kad tai – eilinis jo apsiskaičiavimas. Kiti scenarijai agresorių tik dar labiau drąsins veikti“, – Vyriausybės pranešime cituojama I. Šimonytė.

Anot jos, Rusijos ekonomikos perorientavimas karo tikslams rodo nusiteikimą ilgalaikiam karui. Premjerės teigimu, Rusija turi būti sustabdyta Ukrainoje, svarbu padėti šiai šaliai kuo greičiau pasiekti pergalę.

Pasak pranešimo, Rusija yra įsitraukusi į konfliktus Afrikos šalyse, ji bando instrumentalizuoti neteisėtą migraciją pažeidžiamuose pasaulio regionuose. Pažymima, jog „su migracijos instrumentalizavimu, keliančiu grėsmę tiek Lietuvai, tiek Maltai“, būtina kovoti solidariomis pastangomis.

Susitikime taip pat aptartas Lietuvos ir Maltos bendradarbiavimas ekonomikoje, gyvybės mokslų, atsinaujinančios energetikos, žemės ūkio srityse. Susitikime kalbėta ir apie saugumo padėtį Artimuosiuose Rytuose.

Kiek anksčiau Maltos prezidentas susitiko su šalies vadovu Gitanu Nausėda.

Lietuva ir Malta šiemet mini diplomatinių santykių trisdešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius