Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 01 25

Į užsienio reikalų ministrus deleguojamas A.Ažubalis (papildyta 18.08 val.)

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas pirmadienį posėdyje nusprendė į užsienio reikalų ministrus deleguoti dabartinį Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Audronių Ažubalį.
A.Ažubalis
A.Ažubalis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tai žurnalistams patvirtino premjeras Andrius Kubilius. „Partija apsvarstė ir pritarė Vygaudo Ušacko atsistatydinimo pareiškimui ir, derindama su prezidente, siūlys A.Ažubalio kandidatūrą“, – sakė premjeras.

Kandidatūra prezidentei bus pristatyta artimiausiu metu. A.Kubilius užsiminė, kad su prezidente ši kandidatūra jau buvo derinta. „Na, ji (prezidentė) žino tai, bet dabar derinsime jau turėdami aiškesnius sprendimus“, – sakė A.Kubilius.

Paklaustas, kodėl buvo pasirinkta ši kandidatūra, A.Kubilius teigė, kad A.Ažubalis yra patyręs politikas, „gerą dešimtmetį dirbantis užsienio reikalų srityje“. Kitų kandidatūrų TS-LKD prezidiumas nesvarstė. „Mes A.Ažubalį labai gerai pažįstame, todėl kažkokių sąlygų tikrai nekėlėme. V.Ušacką irgi vertiname kaip profesionalų diplomatą, taigi šioje vietoje didelių svarstymų nebuvo“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Paklaustas, kodėl A.Ažubalis nebuvo skiriamas ministru iškart po rinkimų, premjeras nebuvo linkęs atvirauti: „Buvo priežasčių. Kaip žinote, užsienio reikalų ministrus visada skiria ne tik premjeras, bet, kaip ir visus kitus ministrus, tenka suderinti su prezidentu. Buvo įvairių aspektų tuo metu formuojant Vyriausybę.“

Ar įtakos turėjo tuometinio prezidento Valdo Adamkaus nuomonė, A.Kubilius neatsakė.

Anot premjero, prezidiumas dar nesvarstė, kas vadovautų parlamento užsienio reikalų komitetui, jei A.Ažubalis taptų ministru.

Primename, kad praėjusią savaitę Vygaudas Ušackas nusprendė atsistatydinti iš užsienio reikalų ministro pareigų. Atsistatydinimo pareiškimą jis parašė dieną po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė jam pareiškė nepasitikėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius