-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 21 /14:19

I.Vėgėlė apskundė G.Nausėdą dėl kelionių į regionus: prezidentas atsakė

Kandidatas į prezidentus Ignas Vėgėlė pateikė skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl Prezidento pareigas einančio Gitano Nausėdos vizitų į regionus ir rinkiminės agitacijos finansavimo iš valstybės biudžeto lėšų, rašoma I.Vėgėlės pranešime spaudai. Gitano Nausėdos atstovas atsakė, kad prezidentas su pirmąja ponia regionuose nuosekliai dirba nuo kadencijos pradžios.
Ignas Vėgėlė ir Gitanas Nausėda
Ignas Vėgėlė ir Gitanas Nausėda / 15min montažas

„Tokio masto mokesčių mokėtojų pinigų ir tarnybinės padėties naudojimo rinkimuose dar nebuvo“, – teigia I.Vėgėlė.

I.Vėgėlės skunde nurodoma, kad politinės kampanijos dalyvis G.Nausėda, vykdydamas Prezidento rinkiminę kampaniją, sistemingai ir neteisėtai naudoja valstybės biudžeto lėšas bei naudojasi tarnybine padėtimi. Pasak kandidato, mokesčių mokėtojų pinigais organizuotose, reklamuojamuose ir apmokėtuose susitikimuose su žmonėmis G.Nausėda atvirai pristatinėja savo rinkiminę programą bei tikslus.

„Aš žinau, kiek tai kainuoja, nes pats keliauju po Lietuvą, tačiau mes viską mokame skaidriai iš specialiai tam tikslui atidarytos rinkimų sąskaitos ir viešai deklaruojame Vyriausiajai rinkimų komisijai. Tai yra net ne tūkstančiai, o dešimtys tūkstančių eurų. Rinkiminių kelionių ir susitikimų apmokėjimas, jų reklama ir kitoks viešinimas mokesčių mokėtojų pinigais pažeidžia prieš kelis metus paties Prezidento pasirašytą Rinkimų kodeksą.

Piktnaudžiavimas valstybės finansais ir instituciniais resursais sudaro sąlygas valdžioje išlikti tiems, kurie ten jau yra. Šie veiksmai yra ne tik nesąžiningi, bet ir neteisėti,“ – teigia I.Vėgėlė.

Jei būtų nustatyta Rinkimų kodekso pažeidimų, I.Vėgėlė prašo VRK įvertinti, ar Gitano Nausėdos padaryti pažeidimai atitinka Rinkimų kodekse numatytą šiurkštaus pažeidimo apibrėžimą. Rinkimų kodeksas pabrėžia, kad šiurkštus rinkimų reikalavimų pažeidimas gali būti pagrindas pašalinti kandidatą iš rinkimų.

„Jau nesislepiant vykdoma rinkiminė agitacija už mokesčių mokėtojų pinigus. Suprantu, kad rinkimų kampanijos dalyvis Gitanas Nausėda yra Prezidentas, gali ir turi susitikti su valstybės ar savivaldos pareigūnais, dalyvauti pasitarimuose ar valstybei bei savivaldai reikšminguose renginiuose.

Tačiau akivaizdus išvykų į regionus skaičiaus šuolis rinkimų kampanijos metu, susitikimų po darbo laiko su gyventojais intensyvumas ir juose pristatoma kandidato Gitano Nausėdos rinkiminė programa bei tikslai, o taip pat sutuoktinei Dianai Nausėdienei specialiai sukurta ženkliai išplėsta vizitų regionuose programa rodo, kad rinkimų kampanijos dalyvis Gitanas Nausėda šiais vizitais į regionus vykdo ne Prezidento pareigas, bet rinkimų agitaciją valstybės biudžeto lėšoms.

Sistemingas naudodamasis tarnybine padėtimi ir rinkimų kampanijos vykdymas už mokesčių mokėtojų pinigus gali būti vertinami kaip šiurkštus rinkimų įstatymo pažeidimas,“ – teigia I.Vėgėlė.

G.Nausėdos atstovas: kiti galėjo ir turėjo daryti tą patį

G.Nausėda yra teigęs, kad į regionus nuosekliai vyko visą kadenciją, todėl pastaruoju metu vykstančios jo išvykos nėra neįprastos. Tą patį pakartojo ir dabar.

„Prezidentas kartu su pirmąja ponia regionuose dirba nuo pat 2019 metų, kai pradėjo eiti pareigas. Kiti politikai ir norintys jais tapti ne tik galėjo, bet ir turėjo daryti tą patį“, – sakė Prezidento Spaudos tarnybos vadovas Frederikas Jansonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius