-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 20

I.Staškevičius: LEO LT projektas – nesėkmingiausias VP grupės istorijoje

Vyriausybei šią savaitę nutarus, kad rugsėjo pradžioje vyksiančiame LEO LT akcininkų susirinkime bus siūloma naikinti bendrovę, privačios akcininkės „NDX energija“ valdybos pirmininkas ir vadinamojo VP dešimtuko akcininkas Ignas Staškevičius pareiškė, kad šis projektas verslo grupei yra nesėkmingiausias per visą jos istoriją.
Ignas Staškevičius
Ignas Staškevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Šiandien turbūt drąsiai galima taip vertinti. Bent mano asmeniniu įsitikinimu, tai iš tikrųjų yra visiška nesėkmė. Šis projektas nedavė jokios naudos, tik daug žalos. Mes patys, matyt, dar ilgai analizuosime, kodėl taip įvyko ir ką galėjome padaryti kitaip“, – „Lietuvos ryto“ televizijai trečiadienį sakė I.Staškevičius.

Jis dar sykį pakartojo, kad „NDX energija“ pritaria Vyriausybės pozicijai, jog reikia skirstytis iš šio projekto, ir netgi ragina tai padaryti greičiau.

„Vienintelė mūsų kaltė – norėjome sukurti stiprią lietuvišką bendrovę, kuri galėtų konkuruoti tarptautinėje arenoje. Pripažinus, kad projektas yra nevykęs, tiesiog galima stengtis, kiek tai įmanoma, grįžti į pradinę padėtį – atsiimti šalims tai, ką jos įnešė, ir tai, kas šiandien liko iš tų įnašų LEO LT, – kalbėjo „NDX energijos“ vadovas.

Jo teigimu, „NDX energijai“ turėtų būti grąžintos VST akcijos ir 608 milijonų litų dividendų – tai, ką įnešė kuriant LEO LT.

„Tai yra paprastas ir įmanomas variantas. Mes tikrai nenorime kenkti Lietuvai ir reikalauti daug daugiau, nors ir galėtume. Tikrai manau, kad mes galėtume raštu įsipareigoti neieškoti pretenzijų dėl to, kad, pavyzdžiui, VST buvo netinkamai valdoma tą laikotarpį, ar kitų panašių dalykų“, – sakė I.Staškevičius.

Komentuodamas faktą, kad iki „skyrybų“ likus mėnesiui keičiamas VST vadovas, jis teigė manantis, kad Energetikos ministerijai, matyt, patrauklu valdyti didelį energetikos ūkį – skirti vadovybę, daryti įtaką pirkimams, užsakymams.

I.Staškevičius mano, kad čia slypi tam tikri interesai. „Tikrai manau turįs pagrindo taip kalbėti, nes matau, kad visiškai neskubama panaikinti LEO LT ar iš esmės pertvarkyti. Priešingai, yra keičiami vadovai, lyg būtų rengiamasi dar ilgai dirbti“, – kalbėjo „NDX energijos“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius