Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 06

I.Degutienė primena Lietuvos interesą Vakarų civilizacijos ribą kelti kuo toliau į Rytus

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, antradienį susitikusi su Lietuvoje nereziduojančiais užsienio valstybių ambasadoriais, atvykusiais į Lietuvą paminėti Valstybės dienos, pabrėžė, kad Lietuva visada buvo suinteresuota „stumtelėti“ Vakarų civilizacijos ribą kuo toliau į Rytus.
Lietuviai
Lietuviai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Irena Degutienė

Kaip teigiama Seimo pirmininkės sekretoriato pranešime, I.Degutienė susitikime pabrėžė, kad Lietuva visada siekė mažinti savo, kaip paribio valstybės, statusą.

Jos teigimu, šiuo aspektu istorija kartojasi – Lietuvos parama Gruzijos, Ukrainos, Moldovos euroatlantinės integracijos ambicijoms sutampa su šalies istoriniais interesais.

„Todėl Liepos 6-oji, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, pasiekusi mus iš tryliktojo amžiaus, tebėra aktuali ir šiandien. Aktuali ne tik kaip istorinės atminties dalis, bet ir kaip paskata įžvelgti istorines analogijas, mokytis iš jų ir žengti pirmyn į ateitį. Su kaimynėmis ir kolegėmis tiek Europos Sąjungoje, tiek visoje Europoje, tiek visame pasaulyje“, – susitikime su ambasadoriais kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad Lietuva nuo pat valstybingumo ištakų derino siekį būti neatskiriama Vakarų civilizacijos dalimi ir kartu geopolitiškai įsitvirtinti Rytų erdvėje.

„Tai savo ruožtu valstybę nuolat statė prieš dilemą: kaip tuo pačiu metu išlaikyti savitumą, stiprinti savo geopolitinį vaidmenį ir visavertiškai integruotis į Vakarų civilizaciją. Nors prabėgo daugiau nei šeši amžiai, tačiau prieš Lietuvą vėl iškyla, tiesa, naujomis formomis, panašūs istoriniai iššūkiai. Juk akivaizdu, kad mūsų integracija į NATO ir Europos Sąjungą buvo grįžimas į Europą“, – teigė I.Degutienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius