-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 06

I.Degutienė: šiandien mūsų eilė kurti Lietuvos valstybę

Tautą ir valstybę kuria tūkstančiai žmonių, kartos, o šiandien mūsų eilė dirbti šį darbą, antradienį sveikindama visus su Valstybės diena sako Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Irena Degutienė

„Tautą ir valstybę, istoriją ir jos tęstinumą kuria tūkstančiai žmonių, kartų kartos – visi, per amžius laikę save Lietuvos žmonėmis, lietuvių tautos žmonėmis. Šiandien mūsų eilė dirbti šį darbą, todėl tautines vertybes, gautas kaip vertingiausią protėvių palikimą, kaip svarbiausią tautinės atminties dalį, turėtume suvokti ir kaip pareigą. Pareigą pasitarnauti savajai tautai, jos tradicijoms, jos dabarčiai ir ateičiai“, – teigiama parlamento vadovės sveikinime.

Anot jo, Liepos 6-oji primena gilią mūsų protėvių praeitį, išskirtines istorines datas, svarbiausius įvykius, didžiąsias asmenybes.

„Tačiau ar šiandien mes žinotume apie didžiuosius valdovus ir svarbiausias kovas, jei už jų nebūtų stovėję tūkstančiai žmonių, kurie rėmė savo valdovus, o svarbiausia – savo tautą ir valstybę – mintimis, žodžiais ir darbais? Atsakydami į šį klausimą kartu atsakome, kokia kiekvieno iš mūsų vieta istorijoje, kokia mūsų kasdienio triūso prasmė ir vertė“, – tvirtina I.Degutienė.

Amžininkams ji linkėjo būti „artima ir vieninga tauta ne tik savo tautinėmis ir dvasinėmis šaknimis, bet ir įsipareigojimais, ištikimybe Lietuvai ir lietuvybei“.

Liepos 6-oji Lietuvoje paskelbta Valstybės, arba karaliaus Mindaugo karūnavimo, diena. Istorikų skaičiavimais, šią dieną 1253 metais galėjo būti karūnuotas pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius. Ši šventė minima nuo 1991 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius