-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 01 /18:11

Išgelbėtas vienas iš trijų Prancūzijos Alpėse dingusių lietuvių, nustatyta kito alpinisto buvimo vieta

Vienas iš trijų Prancūzijos Alpėse Šamoni apylinkėse dingusių lietuvių išgelbėtas, kito alpinisto buvimo vieta jau nustatyta, tačiau gelbėtojai jo nepasiekia dėl prastų oro sąlygų.
Lietuvių alpinistai kopia į Monblaną
Lietuvių alpinistai kopia į Monblaną / Operatorius.lt nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Alpės

„Lietuvos ambasada telefonu gavo pranešimą iš Šamoni kalnų žandarmerijos būrio, kad surastas dar vienas Lietuvos pilietis. Šiuo metu kalnuose yra likę du alpinistai iš Lietuvos“, – penktadienio pavakarę pranešė URM.

Portalo Lrytas.lt duomenimis, su vienu iš alpinistų juo nuolatos palaikomas telefoninis kontaktas, jis yra ne stovyklavietėje, o gryname ore, tad bus stengiamasi jo gelbėti vykti kaip įmanoma greičiau, nors pagal prognozes oras tam bus tinkamas tik rytoj..

Penktadienio dieną išgelbėtą alpinistą kalnuose esą pastebėjo slidininkai ir pranešė jo buvimo vietą.

„Šiam žmogui nustatyta hipotermija ir galūnių nušalimas. Ar nušalimai rimti, pavyks pasakyti tik po nuodugnios gydytojų apžiūros“, – išgelbėto lietuvio būklę portalui komentavo gelbėtojų atstovas.

Trečiojo alpinisto buvimo vietos nustatyti nepavyksta.

Septynių asmenų grupė kopė į kalnus Italijoje, o nuo sausio 26 dienos, atvykusi į Prancūziją, toliau kopė į kalnus Šamoni apylinkėse. Į kalnus buvo kopiama mažomis grupelėmis.

Po paskutinio kopimo į Šamoni sugrįžo 5 asmenys – vienas sugrįžo pats, o 4 asmenys buvo parskraidinti gelbėtojų malūnsparniu.

Anot URM pranešimo, oro sąlygos yra labai blogos, neveikia keltuvai, negali skraidyti malūnsparniai, todėl tikėtina, kad paieškos ir gelbėjimo darbus bus galima vykdyti tik rytoj.

Lietuvos ambasada Prancūzijoje telefonu susisiekė su Prancūzijos Šamoni kalnų žandarmerijos būrio vadu ir paprašė reguliariai informuoti apie padėtį. Ambasada buvo informuota telefonu, kad sugrįžusių alpinistų sveikatos būklė yra gana gera, jie gali susisiekti su savo ir su kalnuose likusių alpinistų artimaisiais.

Lietuvių žygio į Monblaną 2009 metais vaizdo įrašas:

VIDEO: Kopimas į Monblaną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius