-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 08

Ievos Simonaitytės premija pagaliau turi savo globėją

Literatūrinė Klaipėdos krašto metraštininkės Ievos Simonaitytės premija gyvuoja nuo 1987 m., kada Klaipėdos raj. „Agluonos” kolūkio ir Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus bendradarbiavimo sutartimi buvo įsteigta, o nuo 1997 m. premiją skyrė Klaipėdos apskrities viršininko administracija.
I.Simonaitytės biblioteka.
I.Simonaitytės biblioteka. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

2010 metais Jovita Saulėnienė už knygą „Nugrimzdusi Klaipėda“ tapo dvidešimt ketvirtąja premijos laureate. Tais pačiais metais, nelikus apskrities viršininko administracijos ir finansavimo šaltinio, premijos likimas pakibo ant plauko.  Rašytojos vardu pavadinta biblioteka paskutiniu momentu surado galimybę paskelbti dvidešimt penktąją laureatę. Ja tapo aktorė Virginija Kochanskytė už literatūrinę kompoziciją ir kompaktinę plokštelę „Ak, buvo visko...“. Verslo veikėjai į kuriuos buvo kreiptasi dėl paramos premijai, kreipimąsi ignoravo, bet ne veltui sakoma: patriotizmas, meilė savo kraštui yra sielos būsena.

Todėl atsirado žmogus, kuriam pranešimas, kad tiek metų gyvavusi garbiosios rašytojos vardo premija gali pranykti iš literatūrinio žemėlapio, sujaudino širdį ir Rimantas Cibauskas, bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas, sutiko būti premijos rėmėju. Beje, tai ne pirmoji jo parama kultūrai. Rimantas Cibauskas yra J.L. Vynerio labdaros ir paramos fondo steigėjas bei valdybos narys, remia: Lietuvos Jūrų muziejų – delfinariumą, konkursą „Klaipėdos knyga“, „Gintarinę jūrmylę“, kultūrinius renginius Klaipėdos valstybiniame muzikiniame, dramos teatruose ir kit. 2003 m. Rimantas Cibauskas buvo nominuotas Klaipėdos metų filantropu, 2006 m. tapo „Gerumo sparno“ nominantu, o 2009 m. išrinktas Klaipėdos miesto senamiesčio burmistru.

Su I.Simonaitytės biblioteka pasirašytoje sutartyje, kuri galios penkerius metus, premijos rėmėjas įsipareigoja apdovanoti komisijos išrinktą laureatą, už meniškai vertingą kūrinį literatūrinėmis priemonėmis atskleidžiantį Klaipėdos krašto, Mažosios Lietuvos gyvenimą arba įamžinantį rašytojos I. Simonaitytės atminimą.

Neperdedant galima teigti: Rimanto Cibausko asmenyje į Lietuvą  grįžta kultūros mecenatystės tradicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius