-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 06

Iki gruodžio 1 dienos Klaipėdoje atsiras pirmasis „gyvybės langelis“

Iki gruodžio 1 dienos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) bus įrengtas pirmasis „gyvybės langelis“, suteiksiantis šansą išgyventi tėvų nelauktiems kūdikiams. Tai su KUL vyriausiuoju gydytoju Vincu Janušoniu sutarė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.
Kūdikis
Kūdikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ministro teigimu, jei kūdikio nenorinti gimdyvė jį palieka saugioje vietoje, jokia atsakomybė jai negresia. „Kai „gyvybės langelis“ jau veiks, tada sprendžiant nelaukiamų kūdikių problemą didžiausios pagalbos viešinant informaciją tikėsimės iš jūsų, žurnalistų“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė R.Palaitis.

Ministro teigimu, vidutiniškai per metus įvyksta nuo 6 iki 9 tėvų nelauktų kūdikių nužudymų, tačiau jei gimdyvė žinos, kur yra saugi vieta jos kūdikiui ir už tai jai negresia jokia atsakomybė, ji neš vaiką prie „langelio“, o ne prie konteinerio.

„Gyvybės langelyje“ kūdikius bus galima palikti anonimiškai. Tačiau tada norint atsiimti paliktą naujagimį turės būti daromi DNR tyrimai, kad būtų nustatyta, ar tikrai mažylį nori pasiimti motina. Paklaustas, kas finansuos tokius nepigiai atsieinančius tyrimus, R.Palaitis dar negalėjo tiksliai pasakyti: „Čia detalės, į kurias dar neatsakysiu.“

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad „gyvybės langelius“ planuojama atidaryti ir kituose Lietuvos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius