-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 30

Iki pirmo paslydimo: bebaimiai darbininkai Kaune reklamas kabina be jokių apsaugų

Kauno miesto gatvėse 15min skaitytojas Albinas užfiksavo neįtikėtiną darbų saugos reikalavimų pažeidimą. Užsiropštę ant reklaminio stendo, du vyrai plakatą kabino be jokių apsaugų. „Reiktų kviesti ugniagesius, kad nukeltų juos kaip katinus iš medžio“, – išvydęs nuotraukas, negalėjo atsistebėti Valstybinės darbo inspekcijos Kauno teritorinio skyriaus vedėjas Mindaugas Balašaitis.
Kaune reklamas ant stendų darbininkai kabino be jokių apsaugų
Kaune reklamas ant stendų darbininkai kabino be jokių apsaugų / Skaitytojo Albino nuotr.

Anot jo, darbai buvo atliekami nesilaikant darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų reikalavimų. Nebuvo naudojamos šiuo atveju būtinos kolektyvinės ir asmeninės apsaugos priemonės.

„Nėra įrengti net pastoliai, nors jie ekonomiškai ir nebūtų naudingi. Neapsimokėtų dėl tokių darbų statyti. Tad reklamas kabinusieji pakilimui į viršų privalėjo naudoti bokštelį. Ką aš galiu pasakyti, drąsūs vyrai. Net neįsivaizduoju, kaip jie ten užlipo“, – toliau stebėjosi M.Balašaitis.

Paklaustas, kokių sankcijų būtų imtasi, sužinojus apie tokius darbų saugos pažeidimus laiku, o ne kitą dieną, kai darbininkų prie reklaminio stendo – jau nė kvapo, Valstybinės darbo inspekcijos Kauno teritorinio skyriaus vedėjas patikino, jog kuo greičiausiai stabdytų darbus.

„Nustačius tokį pažeidimą darbai būtų stabdomi vadovaujantis Darbo kodekso 266 straipsniu. Reiktų kviesti ugniagesius gelbėtojus ir nukelti juos kaip katinus iš medžių. Darbdaviui už darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų pažeidimus būtų taikoma administracinė atsakomybė – bauda iki 1448 eurų,“ – paaiškino M.Balašaitis.

Tačiau nustatyti atsakingą, reklamos kabinimo darbus vykdžiusią įmonę, šiuo atveju, pasak juo, beveik neįmanoma. Tai prilygtų adatos ieškojimui šieno kupetoje.

„Nepričiupti vietoje, niekas neprisipažintų. Gali būti, kad reklamos įmonė nusamdė kokius darbininkus, turinčius patentą ar verslo liudijimą. Nesugaudysi. Žinote, važiuodamas miestu į tai neatkreipdavau dėmesio. Dabar reiks akyliau juos pastebėti“, – patikino jis.

Išties, išsiaiškinti, kieno darbininkai darbavosi ant reklaminio stendo – sudėtinga. 15min žurnalistė bandė susisiekti su keletu reklamas Kaune gaminančių įmonių, tačiau jų vadovai tvirtino tokios reklamos pastaruoju metu neturėję.

„Katos studijos“ vadovas Mindaugas Žemaitis iš viso pareiškė nieko nežinąs ir net neturintis laiko išsiaiškinti – yra svarbesnių reikalų. Vyras piktinosi sutrukdytas po darbo valandų – skambučio metu laikrodis rodė 4 min. po 17 val.

Tokius bebaimių darbininkų veiksmus užfiksavęs kaunietis Albinas tikino, jog ant reklaminio stendo vyrai kopė be kopėčių, apsaugų ar bent jau šalmų.

„Lietus. Vėjas. Šaltis. Štai kaip rūpinamasi darbuotojų sauga Kaune. Iki pirmo paslydimo“, – rėžė vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius