Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 20 /16:03

Įmonės „Mūsų amatai“ vadovų darbo vietose ir namuose atliktos kratos

Pirmadienį Kalėjimų departamento Imuniteto skyrius kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais atliko kratas valstybės įmonėje „Mūsų amatai“ ir jos filialuose.
Teisingumo ministerija
Teisingumo ministerija / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kratos atliktos prie pataisos įstaigų veikiančios valstybės įmonės „Mūsų amatai“ direktoriaus Alvido Vadeikos, komercijos skyriaus vadovo M.K., vyriausiojo inžinieriaus A.B., vyriausiojo inžinieriaus V.Ž. ir UAB „Švaros etalonas“ gamybos direktorės L.M. darbo ir gyvenamosiose vietose.

2016 metų rugpjūčio mėnesį buvo gauta ir pradėta tikrinti kriminalinės žvalgybos informacija apie valstybės įmonės „Mūsų amatai“ vadovo ir jos darbuotojų galimai neteisėtus veiksmus.

Šios informacijos pagrindu dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės patikėto turto iššvaistymo ir sukčiavimo 2016 m. lapkričio 29 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Per ikiteisminį tyrimą bendradarbiaujama su Vilniaus ir Kauno apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnais. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Naujienų portalas delfi.lt praėjusią savaitę paskelbė, kad „Mūsų amatai“ 2015 metais įkūrė skalbyklą ir pasirašė sutartį su bendrove „Švaros etalonas“, kuriam turėjo būti perduodami darbai, „Mūsų amatams“ laimėjus konkursus dėl skalbimo paslaugų. „Švaros etalonas“ valstybės įmonės „Mūsų amatai“ patalpose galėjo savo skalbimo įranga naudotis savo verslo reikmėms, o skirti nuteistuosius dirbti ir remontuoti turėjo „Mūsų amatai“. Delfi.lt straipsnyje nurodoma, kad sutartis pasirašyta be konkurso.

Portalo duomenimis, 2016 metais „Mūsų amatų“ darbo grupė nustatė, kad „Švaros etalonas“ netinkamai deklaravo sąnaudas, nuteistieji skalbė bendrovės klientams, nesusijusiems su „Mūsų amatais“, dėl ko valstybės įmonei per devynis mėnesius padarytas 21 tūkst. 799 eurų nuostolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius