-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 04

Įmonės, sugebėjusios išgyventi sunkmetį ir prisitaikyti prie šalies ūkio poreikių, turi sulaukti valstybės paramos

Alytuje Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi dviejose sėkmingai veiklą plečiančiose bendrovėse – šaldytuvų gamykloje „Snaigė" ir aukštų technologijų įrenginius gaminančioje įmonėje „Astra". Šios įmonės net ir sunkmečiu nenutraukė savo veiklos, padidino gamybos ir eksporto apimtis, rado naujų rinkų ir išsaugojo darbo vietas bei specialistus, vykdo „laikinųjų darbų" projektą, teigiama pranešime spaudai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai, kad sugebėjote išgyventi sunkmetį, išlaikėte darbo vietas, atradote naujų rinkų rodo, jog esate lankstūs, sugebantys operatyviai reaguoti į ekonominius pokyčius ir efektyviai optimizuoti veiklą. Tokių įmonių, kaip Jūsų, išlikimas yra miesto sėkmė ir visos Lietuvos ateitis„, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad senas tradicijas turinčios įmonės, sugebėjusios perorientuoti savo gamybą pagal rinkos poreikius ir konkuruojančios su žymiais pasaulio gamintojais, turi sulaukti valstybės finansinės ir moralinės paramos. „Verta padėti tiems, kurie patys ieško išeičių“, – teigė šalies vadovė.

Susitikime su AB „Snaigė„ vadovais Prezidentė aptarė galimą paramą teikti paskolas su valstybės garantija svarbiems tarptautiniams projektams įgyvendinti. Šalies vadovė pabrėžė, kad steigiant įmonės padalinius kitose valstybėse, būtina išlaikyti „proto“ centrus Lietuvoje.

Daug dėmesio buvo skirta darbo santykių liberalizavimui – kaip išsaugoti esamas darbo vietas ir kurti naujas. Prezidentė D. Grybauskaitė paragino Ūkio ministeriją atkreipti dėmesį į tai, kad ekonominio sunkmečio sąlygomis įmonė, kurianti darbo vietas ir įdarbinanti jaunimą, turėtų sulaukti mokestinių lengvatų.

Susitikime su AB „Astra„ vadovais ir darbuotojais valstybės vadovė pažymėjo, kad įmonės, gaminančios aukštų technologijų įrenginius turi sulaukti valstybės paramos skatinant eksportą ir įpareigojo Ūkio ministeriją imtis reikiamų priemonių. Prezidentė taip pat akcentavo būtinybę ypatingą dėmesį skirti aukšos kvalifikacijos specialistų rengimui.

AB „Astra“ gamina įrengimus įvairioms pramonės šakoms: maisto pramonei (įvairios talpyklos ir maišyklės), chemijos (bioetanolio ir biodyzelino gamybos technologijoms skirti įrengimai), energetikos (radioaktyvių atliekų saugojimo konteineriai) pramonei. Taip pat gamina įrengimus komunaliniam ūkiui (gatvių valymo mašinos), šildymo techniką, pramoninius skalbyklų įrengimus.

Šiandien Prezidentė Alytuje dar susitiks su miesto savivaldybės bei verslo atstovais ir aptars, kaip sprendžiamos alytiškių nedarbo problemos, kokių priemonių imtasi Alytaus gyventojų verslumui skatinti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius