Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 10 26

Informacija apie Palangą ir Lietuvos pajūrį bus teikiama ir Vašingtone

Lietuvos ambasadoje Vašingtone bus skleidžiama informacija apie mūsų šalies pajūrio regioną – dėl to su JAV ambasadoriumi Žygimantu Pavilioniu sutarė Palangos Turizmo informacijos centro vadovai.
Tikimasi, kad informacijos sklaida padės į Palangą pritraukti dar daugiau turistų iš JAV.
Tikimasi, kad informacijos sklaida padės į Palangą pritraukti dar daugiau turistų iš JAV. / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Kasmet į Lietuvą atvyksta apie 20 tūkst. turistų iš JAV. Tačiau ambasadorius pabrėžė, jog visas potencialas norinčiųjų aplankyti Baltijos šalis dar neišnaudotas, tad tikslinga paskleisti kiek įmanoma daugiau informacijos apie mūsų kraštą.

Žinios apie Lietuvą JAV teikiamos dviejuose lietuviškuose laikraščiuose – „Draugas“ bei „Amerikos lietuvis“, taip pat interneto svetainėje. Be kitų lankytinų objektų čia pateikiama informacija ir apie Palangos kurortą.

Tačiau Lietuvos ambasadoje Vašingtone informacijos apie mūsų kraštą beveik nėra, todėl sutarta, jog Palangos TIC atstovai susisieks su Klaipėdos regiono informaciniais centrais bei visi drauge parengs siuntą turistams reikiamos literatūros. Tai padaryti ketinama kitą savaitę.
Ž. Pavilionio nuomone, informacijos stygius lėmė, kad šiais metais kruizinių laivų iš JAV skaičius

Klaipėdoje sumažėjo. „Todėl susitiko metu ambasadorius išsakė nuomonę, jog turizmo informacijos centrams būtų tikslinga dalyvauti JAV vykstančiose turizmo parodose“, - teigė Palangos TIC direktorė Alla Valužienė.

Pokalbio su ambasadoriumi metu taip pat buvo akcentuota, jog siekiant privilioti JAV turistus, būtina jiems pasiūlyti patogų susisiekimo būdą, skraidinti amerikiečius turi žinomos, patikimos oro bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius