Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Irena Degutienė ragina Vyriausybę dar pasvarstyti dėl minimalios algos

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ragina Vyriausybę atsižvelgti į Seimo rezoliuciją labiau nei numato ministrų kabinetas didinti minimalią algą. Ji tikisi, kad Trišalėje taryboje bus priimtas visas puses tenkinantis sprendimas.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Seimo rezoliucija – taip, tai nėra tas privalomasis dokumentas, kurį tu privalai vykdyti, tačiau reikia pripažinti, kad mes gyvename demokratinėje parlamentinėje valstybėje ir kad Vyriausybė turi vistiek atsižvelgti ir bent jau nagrinėti tą siūlymą – nes rezoliucija yra siūlymas, raginimas Vyriausybei grįžti prie šios temos, dar kartą peržiūrėti ir pagal šiandienines finansines galimybes, kurias turi išnagrinėti kartu su Trišale taryba – tai yra su socialiniais partneriais“, – interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

„Trišalė taryba yra gera vieta, kur galima viską puikiausiai išdiskutuoti, visas baimes išsiaiškinti, kodėl smulkieji verslininkai nenori, kodėl stambieji sutinka, koks tas yra tikrasis variantas, kad ir žmonės būtų patenkinti, ir verslas, ir valstybės finansai nenukentėtų. Puikios galimybės susėsti prie stalo ir viską apsvarstyti. Ir manau, kad Vyriausybė tą ir padarys“, – pridūrė ji.

Anot jos, tiek Latvijoje, tiek Estijoje minimali alga yra didesnė – ji siekia atitinkamai apie 974 litus ir 960 litų, todėl norėtųsi, kad ir Lietuvoje ji būtų didesnė.

Seimas antradienį pasiūlė Vyriausybei nuo kitų metų didinti minimalią algą (MMA) iki 1 tūkst. litų bei laipsniškai didinti neapmokestinamų pajamų dydį.

Vyriausybė jau yra pritarusi, kad nuo kitų metų liepos MMA didėtų iki 850 litų. Trišalė taryba Vyriausybės siūlomą MMA didinimo projektą planuoja svarstyti spalio 11 dieną.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius – 670 litų. Paskutinį kartą minimali alga 100 Lt buvo didinama 2008-ųjų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius