-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 23

Irena Degutienė teigia remianti iniciatyvas uždrausti bankams turėti žiniasklaidos priemones

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia remianti Seimo narių pasiūlymus, kuriais norima neleisti bankams ar finansinėms grupėms turėti žiniasklaidos priemones.
Spauda
Spauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tuos įstatymo projektus, kurie yra registruoti, aš tikrai remiu. Šiandieninė situacija apnuogino visus skaudulius. Tai tikrai yra nenormali situacija ir, man atrodo, kuo greičiau susitvarkysime, tuo bus geriau“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Seime pateiktu projektu siūloma, kad ne tik bankai, bet ir jų įsteigtos ar tiesiogiai valdomos įmonės negalėtų būti viešosios informacijos rengėjais ar jų dalyviais. Pasak pataisos iniciatorių, tarp kurių dar yra Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušausko bei parlamentarai Agnė Bilotaitė ir Naglis Puteikis, bankai draudimą tiesiogiai valdyti žiniasklaidos priemones apeina, steigdami viešąsias įstaigas ar bankų valdomas antrines bendroves.

Seime kartą jau bandyta priimti tokią pataisą, bet tuomet jai 2009 metais Seime nebuvo pritarta.

34 proc. dienraščio „Lietuvos rytas“ akcijų valdė nacionalizuoto banko „Snoras“ bendrovė „Snoras Media investicijos“.

Vyriausybė „Snoro“ banko akcijas visuomenės poreikiams nutarė paimti prieš savaitę. Toks sprendimas priimtas remiantis Lietuvos banko išvada, kurioje konstatuota iškilusi grėsmė, kad banko turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai. Prokuratūra tiria galimą lėšų iššvaistymą „Snoro“ banke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius