-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 08

Iš ambasadorių atšauktas Renatas Juška prokurorų prašo aiškintis, kaip buvo paviešinti pokalbiai

Buvęs Lietuvos ambasadorius Vengrijoje Renatas Juška kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ji imtųsi narplioti paviešintų diplomatų pokalbių skandalo peripetijas.
Lietuvos ambasadorius Vengrijoje Renatas Juška
Lietuvos ambasadorius Vengrijoje Renatas Juška / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Posto netekęs diplomatas prokurorų prašo išsiaiškinti, kaip jo pokalbiai pateko į viešumą. Be to, R.Juška prokurorams pareiškė manąs, kad jo klausomasi iki šiol, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Buvęs ambasadorius Vengrijoje prokuratūros prašo, kad ji ištirtų, kodėl pačios valstybės institucijos – VSD ar ministerija – nesikreipė dėl ikiteisminio tyrimo, kaip įrašai atsidūrė internete. R.Juška turi įtarimų, kad jo klausėsi ir Lietuvos specialiosios tarnybos.

R.Juška nori, kad prokurorai tirtų ne tik tokius galimus nusikaltimus, minimus Baudžiamajame kodekse, kaip šnipinėjimas, neteisėtas privačios informacijos rinkimas, skleidimas, bet ir „padėjimas kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką“. Anot diplomato, prokurorai turėtų nustatyti, kurie valstybės pareigūnai nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl paviešintų pokalbių.

Pasak dienraščio, diplomatas prokurorams taip pat pažymi, jog kai kurie politikai viešai teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl paviešintų pokalbių nepradėtas „suderinus šį klausimą su VSD vadovybe“. Buvo tik atliktas tyrimas ministerijoje.

R.Juška kartu buvusiu ambasadoriumi Azerbaidžane Artūru Žurausku postų neteko po to, kai internete pasirodė privatūs pokalbiai neapsaugotu telefono ryšiu, kuriuose pernelyg laisvai buvo nagrinėjamos kai kurios jautrios užsienio politikos temos. Abu diplomatai buvo atšaukti.

R.Juška tapo Užsienio reikalų ministerijos Politikos planavimo departamento ambasadoriumi ypatingiems pavedimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius