-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 15

Iš Baltarusijos nuo Aliaksandro Lukašenkos režimo pabėgusiam Stepanui Zacharčenkai leista pasilikti Lietuvoje

Iš Baltarusijos kariuomenės į Lietuvą pabėgęs Stepanas Zacharčenka džiaugiasi ir dėkoja, kad Migracijos departamentas jam leido pasilikti šalyje.
S.Zacharčenka baiminasi, kad Lietuva jį išduos Baltarusijai ir pasmerks mirčiai
Stepanas Zacharčenka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiandien po pietų gavau oficialų patvirtinimą iš Migracijos departamento, kad man suteiktas politinis prieglobstis ir aš penkerius metus galiu gyventi Europos Sąjungoje. Bet iš Lietuvos aš niekur trauktis neketinu, kaip kartais čia galvojo, kad jei gausiu prieglobstį, tai iškart pabėgsiu. Aš gyvensiu čia. Esu labai dėkingas Lietuvos Respublikai. Kol kas dar esu Pabradėje, bet vėlesnės savo buvimo vietos dėl viso pikto neatskleisiu. Nors ir nejaučiu jokio spaudimo ar pavojaus, Baltarusija visai šalia“, – S.Zacharčenka sakė naujienų portalui 15min.lt.

S.Zacharčenka į Lietuvą iš Baltarusijos pabėgo dar 2011 metų vasarą, kai atsisakė pasirašyti raštą, kuriame buvo įpareigotas žudyti savo tautiečius, jeigu Baltarusijoje prasidės masiniai protestai, o milicija negalės numalšinti riaušių.

Už savo užsispyrimą S.Zacharčenka buvo smarkiai sumuštas, dėl to jis ir nusprendė bėgti iš tarnybos.

„Esu labai dėkingas Lietuvai už šį sprendimą“, – neslėpdamas džiaugsmo sakė Baltarusijos pilietis.

Dėl tarnybos kariuomenėje jis sustabdė studijas universitete Ukrainoje, Černigovo mieste. Vėliau jis net buvo pradėjęs svarstyti galimybę tapti profesionaliu kariu. „Kai ėjau į kariuomenę, maniau, kad po to tęsiu tarnybą kaip profesionalas. Mano gimtasis miestas Gomelis yra šalia sienos su Ukraina, tai aš ir svajojau tapti pasieniečiu. Bet nepavyko“, –  yra sakęs pabėgėlis iš Baltarusijos.

Po keturių mėnesių kariuomenėje vaikinas pirmą kartą patyrė smurtą. Po to jį pradėjo mušti nuolat. Jo dalinyje silpnesniuosius daužė ne eiliniai, o degtinės prisigėrę karininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius