-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 30

Iš Socialdemokratų partijos išstojo Vilkaviškio meras Algirdas Bagušinskas

Po avarijos, kurioje žuvo du kolegos, sveikstantis Vilkaviškio rajono meras Algirdas Bagušinskas išstojo iš Socialdemokratų partijos.
Vilkaviškio rajono meras Algirdas Bagušinskas
Vilkaviškio rajono meras Algirdas Bagušinskas / vilkaviskis.lt nuotr.

14 metų Vilkaviškio socialdemokratams ir 11 metų rajono savivaldybei vadovavęs 52 metų A.Bagušinskas, kurio socialdemokratai neperrinko skyriaus vadovu ir kuriam naujoje taryboje pasiūlė vicemero pareigas, apie apsiprendimą trauktis informavo partijos Vilkaviškio skyriaus tarybos posėdyje, pranešė „Lietuvos rytas“.

„Po avarijos ant manęs pasipylė apkalbos, šantažas ir spaudimas. O aš esu keleivis ir auka, nesijaučiu kaltas. Kai kas manęs prašė negrįžti po ligos. Nenoriu smulkiau pasakoti, nes sakys, kad keršiju. Žmonės mane įvertino, pasitikėjo, per rinkimus gavau daug balsų. Aš neturėjau nieko prieš eiti vicemero pareigas, bet žinau, kad žmonės nuteikinėjami prieš mane, įkalbinėjami už mane nebalsuoti. Nenoriu prognozuoti, bet išstojančiųjų iš partijos dar bus, pamatysite“, – dienraščiui sakė A.Bagušinskas.

38 metų Algirdas Neiberka, laikinai ėjęs mero pareigas A.Bagušinskui sveikstant po avarijos ir prieš dešimt dienų konferencijoje išrinktas naujuoju Vilkaviškio socialdemokratų vadovu, sakė, kad mero pasitraukimas iš partijos buvo netikėtas.

„Mero žingsnis buvo visiems netikėtas. Mes A.Bagušinską vertiname kaip patyrusį politiką, tikėjomės su juo dirbti ir toliau“, – svarstė A.Neiberka.

Į mero postą socialdemokratai planuoja siūlyti daugiausia rinkėjų balsų gavusio A.Neiberkos kandidatūrą. A.Bagušinskui buvo siūlomos vicemero pareigos.
Socialdemokratai Vilkaviškyje per pastaruosius rinkimus laimėjo 13 iš 25 mandatų.

Per 2010-ųjų gruodžio pradžioje kelyje Vilkaviškis-Gražiškiai įvykusią avariją žuvo Vilkaviškio savivaldybės vicemeras 63 metų Jonas Meškauskas ir administracijos direktorius 51 metų Sigitas Kasparaitis.

Manoma, kad tarnybinį automobilį vairavo S.Kasparaitis. Gyvas liko tik meras A.Bagušinskas. Po ekspertizės paaiškėjo, kad visi trys valdininkai buvo neblaivūs. Šios avarijos tyrimas nebaigtas iki šiol. Jį apsunkina ir tai, kad A.Bagušinskas skundžiasi sutrikusia atmintimi ir teigia, jog daug ko neatsimena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius