-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 03

Iš Tuniso parskraidinama dalis Lietuvos turistų

Penktadienį kelionių organizatorius „Novaturas“ parskraidina dalį Lietuvos turistų iš Tuniso, kuriame per išpuolį žuvo keliasdešimt žmonių.
Tunisas po teroristinio išpuolio
Tunisas po teroristinio išpuolio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turizmo departamento teigimu, numatoma, kad šiuo reisu grįš 176 turistai. Paskutinių „Novaturo“ klientų grįžimas suplanuotas liepos 10 dieną. Turistai į Vilnių parskraidinami iš Enfidos oro uosto.

Šie skrydžiai yra planiniai, turistai grįžta baigę poilsį.

Anot Turizmo departamento, Tunise šiuo metu yra per 200 turistų iš Lietuvos bei du „Novaturo“ darbuotojai. Anksčiau kelionių organizatorius nurodė, kad 80 turistų yra Susos mieste, kur įvykdyta ataka. Per ją Lietuvos piliečiai nenukentėjo.

„Novaturas“ yra pranešęs, kad daugiau turistų iki rudens neplanuoja vežti į šią Šiaurės Afrikos šalį. Atšaukti visi iki rugsėjo 10 dienos suplanuoti skrydžiai į Tunisą. Vasarą poilsį Tunise užsisakiusiems klientams „Novaturas“ siūlo pasirinkti keliones į kitus užsienio šalių kurortus.

Birželio 26 dieną per ataką viename Tuniso turistų viešbutyje populiariame pajūrio kurorte Susoje žuvo 38 žmonės, tarp jų daugiausia buvo britų turistų.  Dar dešimtys žmonių buvo sužeisti, kai užpuolikas išsitraukė Kalašnikovo automatą ir pradėjo šaudyti į turistus prie penkių žvaigždučių viešbučio.

Susa, esanti už maždaug 150 km nuo sostinės, yra populiarus kurortas, į jį vyksta ilsėtis tiek tunisiečiai, tiek europiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius