-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 22

Išaugo į Baltarusiją važiuojančių automobilių eilės: laukiantys vairuotojai ir pyksta, ir pasistumdo

Pastarosiomis dienomis visuose Lietuvos ir Baltarusijos sienos perėjimo punktuose gerokai pailgėjo laukiančiųjų eilės. Baltarusiai tiek ir Lietuvos, tiek iš kitų Europos Sąjungos šalių traukia šventėms namo. Prie jų prisideda ir skubantys mūsų parduotuvėse apsipirkti baltarusiai. Tokia pati situacija ir Lenkijos bei Baltarusijos pasienyje. Tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje tarp laukiančiųjų pasitaiko ir konfliktų, kartais ne tik apsižodžiuojama, bet ir apsistumdoma, žmonės patys kviečia policiją.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pastarosios dienos pasienyje su Baltarusija įtemptos ir pasieniečiams, ir muitininkams, ir laukiantiems vairuotojams. Laukiančiųjų eilės ilgėja, o tai neretai sukelia ir konfliktų tarp pačių važiuojančiųjų.

Štai Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, Terespolio-Bresto punkte, situacija vadinama net siaubinga. Kaip rašo nashniva.com, automobilių eilės į Baltarusijos pusę tokios ilgos, apie kokias net pagalvoti nebuvo įmanoma, tad įtampa čia didžiulė.

Esą klesti vietos arčiau sienos pardavinėjimas (už vietą kai kurie prašo ir 100 dolerių) o taip pat – bandymai įlįsti be eilės. Būtent dėl to ir kyla konfliktai, kai kada į darbą paleidžiami ir kumščiai, kadangi ne vienas tokioje eilėje sugaišta ir po 20 bei dar daugiau valandų.

Gerokai išaugo eilės ir Lietuvos bei Baltarusijos pasienyje. Kaip 15min sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis, tai ypač akivaizdu pastarosiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius