Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 23

Palangos savivaldybės turtas prestižinėse vietose pirkėjams neįdomus

Penktadienį Palangos savivaldybės skelbtas nekilnojamojo turto aukcionas ir vėl neįvyko – neatsirado nė vieno norinčiojo įsigyti statinius prestižinėse gatvėse. Už statinius Vytauto, J.Basanavičiaus ir Šventosios gatvėse planuota gauti beveik milijoną eurų.
Senasis Palangos savivaldybės administracijos pastatas
Vytauto gatvėje jau penktą kartą parduodamas šis triaukštis administracijai priklausęs namas. / Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Palangos miesto valdininkai metų metus dirbo atskiruose pastatuose. Tačiau sukėlus visus savivaldybės skyrius į vieną pastatą Vytauto g. senieji pastatai liko tušti. Miesto vadovai apsisprendė statinius prestižinėse Palangos vietose parduoti per aukcioną. 

2013-aisiais paskelbtas aukcionas J.Basanavičiaus g. 5 A parduoti. Už jį norima gauti 270 tūkst. eurų. Tačiau iki šiol neatsirado norinčiųjų įsigyti buvusį administracijos pastatą su garažais, ūkiniu pastatu ir žeme.  

Pernai pradėta pardavinėti statinį adresu Vytauto g. 73. Už trijų aukštų administracijos pastatą su dviem garažais ir vienaukščiu įstaigos pastatu planuojama gauti 592 tūkst. eurų. Pirkėjai veltui viliojami ir riebiu masalu – iki jūros nuo šio statinių komplekso tik kiek daugiau nei kilometras. 

Skaičiuojama, kad aukcionas šiems statiniams parduoti jau skelbiamas penktą kartą

Dar vienas pastatas, atsiradęs aukcione, yra Šventojoje. Tai visai šalia Šventosios upės esantis monolitinio betono vieno aukšto vasaros koncertų estrados pastatas. Muzika čia niekada taip ir nenuskambėjo, o už sienų terliotojų išmargintą statinį ir žemės sklypą greta jo norima gauti 136 tūkst. eurų. 

Skaičiuojama, kad aukcionas šiems statiniams parduoti jau skelbiamas penktą kartą. Tačiau ir šį kartą nesėkmingai – neatsirado nė vieno pirkėjo. 

Palangos miesto savivaldybės administracijos Ūkio ir turto skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Liebienė teigė, kad jau buvo pakoreguota ir kaina. „Kai kurių statinių kaina buvo sumažinta ir 5, ir 10 procentų. Dabar vėl reikės tartis, ką darysime. Pagal teisės aktus, aukcionas gali būti skelbiamas po mėnesio. Matyt, taip ir bus daroma. Tiesa ta, kad Palangos miesto savivaldybei labai reikia pajamų“, - neslėpė pašnekovė. 

Numatyta, kad įvykus aukcionui gautos lėšos būtų panaudojamos naujajai koncertų salei kurorte užbaigti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius