-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpuoliai prieš valstybės vėliavas, paminklus planuojami ne Lietuvoje, sako G.Nausėda

Išpuoliai prieš Lietuvos valstybingumo simbolius – vėliavas, paminklus – planuojami ir koordinuojami ne Lietuvoje, o panašių įvykių gali būti ir kitose NATO šalyse, teigia Lietuvos prezidentas.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jis sakė turėjęs informacijos apie galimus tokius veiksmus.

„Deja, jau turėjome informacijos, kad tai bus kryptinga veikla, kad ta veikla planuojama ir koordinuojama praktiškai ne Lietuvos Respublikoje“, – penktadienį lankydamasis Ukmergėje žurnalistams sakė Gitanas Nausėda.

„Matome ir brutalumo aktus, ir mūsų paminklo išniekinimo atvejus, tai gali kartotis, to negalėčiau atmesti“, – tvirtino jis.

Prezidento teigimu, tokie išpuoliai gali būti surengti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose NATO valstybėse.

„Nemanau, kad tai bus išskirtinis atvejis Lietuvoje. Gali būti tokių veiksmų ir aktų ir kitose NATO valstybėse“, – sakė jis.

„Svarbiausia, kad būtume susitelkę, labai gerai suprastume, kokioje geopolitinėje situacijoje gyvename, kokios yra mūsų nedraugų ar, net atvirai sakyčiau, priešų užmačios“, – tvirtino valstybės vadovas.

Penktadienio rytą Klaipėdos Žvejybos uosto mikrorajone rasta 12 išniekintų Lietuvos vėliavų, kai kurios buvo apdegintos.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl valstybės simbolių išniekinimo, įvykį tiria Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Pernai ir šių metų sausio pabaigoje Varėnos rajone, Merkinėje, dažais aplietas paminklas partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui.

Karinės žvalgybos vadovas pulkininkas Elegijus Paulavičius šią savaitę pristatant grėsmių ataskaitą įspėjo dėl šiais ir ateinančiais metais galimų dažnesnių „priešiškų valstybių organizuojamų nekonvencinių operacijų“, kurios apimtų ir vandalizmą bei kultūrinių objektų niokojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius