Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 03 14

Išsigandę banditų žmonės plūsta mokytis šaudyti

Vis daugiau žmonių ėmė jausti nesaugūs, galvodami, kaip apsiginti, plūsta į šaudyklas, norėdami išmokti naudotis ginklais.
Revolveris
Revolveris / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Šaudykla

Kaip dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė Ekskomisarų biuro mokymų grupės vadovė Raimunda Januškienė, per praėjusius metus šaudymo kursus baigė apie šimtas žmonių, o vien tik per pirmus šių metų mėnesius – jau 65. Baigę šaunamojo ginklo savigynai įsigijimo, laikymo, nešiojimo ir naudojimosi kursus daugelis gyventojų nedelsiant nusiperka pistoletus.

Kaip teigia R.Januškienė, daugelis klientų nurodo, kad ginkluotis juos paskatino pablogėjusi kriminogeninė padėtis Lietuvoje. Kai kurie jų jau buvo susidūrę su realiais pavojais.

Anot moters, daugiausia ginkluojasi vyrai, tačiau daugėja ir moterų. Iš 50 besimokančių šaudyti žmonių penktadalis – moterys. Apie 90 proc. žmonių, kurie ginkluojasi, turi aukštąjį išsilavinimą.

Ar leidimas įsigyti bus išduotas, sprendžia Vyriausiojo policijos komisariato licencijavimo skyrius. Žmogų turi patikrinti medicinos komisija, pareigūnai apklausia kaimynus, žmogus turi būti nepriekaištingos reputacijos. Ginklui laikyti namie turi būti įrengtas seifas. Jeigu žmogus gauna leidimą įsigyti ginklą, bet per pusę metų jo nenusiperka, turi iš naujo teikti dokumentus policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius