Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 10

Istorijos apie Kęstutį Pūką – vis kraupesnės: pavaldinę pakvietė į lovą, kurioje su juo jau buvo moteris

Prabilus kandidatėms į Seimo nario Kęstučio Pūko padėjėjas, apie nederamą į parlamentą išrinkto verslininko elgesį nori papasakoti vis daugiau moterų. Jos kalba ne tik apie šlykščias užuominas ar nepadorius žvilgsnius – viena kaunietė 15min papasakojo apie Kaune moterims įrengtą K.Pūko butą. Anot merginos, K.Pūkas be užuolankų jau antrą darbo dieną ją pakvietė į lovą, kurioje jau vartėsi didžiakrūtė blondinė.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie K.Pūko seksualinį priekabiavimą trečiadienį prabilo merginos, iš kurių Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje dirbantis parlamentaras rinkosi sau padėjėją Seime.

Pats K.Pūkas pradžioje bandė nuleisti šias kalbas juokais, gynėsi nieko neįžeidęs, tačiau penktadienį, akivaizdžiai spiriamas „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos jis išplatino lakonišką atsiprašymą.

Pasirodžius žiniai apie Seimo nario priekabes, 15min redakcija buvo užversta moterų, kurios tikino patyrusios lygiai tą patį, laiškais.

Dalis merginų teigė su K.Pūku susidūrusios prieš dešimt ar penkiolika metų ir patyrusios užuominas, kad jis ieško merginų ne tik darbui.

Kai kurios merginos pasakojo tokias istorijas, kuriomis sunku patikėti.

Nusivežė į moterims skirtą butą

15min susisiekė su Kaune gyvenančia Monika (tikrasis vardas redakcijai žinomas, – aut.), kuri pasakojo, kad 2002 metais pas tuometį bendrovės „Pūkas“ generalinį direktorių įsidarbino referente.

Tačiau ten ji pradirbo tik dvi dienas: iškart po pokalbio su K.Pūku ji buvo priimta, tačiau jau kitą dieną drebančiomis rankomis rašė prašymą atleisti iš darbo ir bėgo iš jau spėjusio pagarsėti K.Pūko biuro gyvenamajame name.

„Jis mane priėmė ir nusivedė aprodyti patalpų. Tame pačiame pastate stovėjo valgomasis su antikvariniais baldais, iš jo buvo galima patekti į miegamąjį. Jis mane pro jį prasivedė, bet aš nesureagavau, man tiesiog net į galvą nebūtų tilpę tokie dalykai. Galvojau, na, žmogus gal daug dirba – nieko prieš tai nebuvau girdėjusi“, – pasakojo ji.

Kostiumėlis su kelnėmis netiko – turėjo būti su sijonu.

Monika tuomet sužinojo, kad kitą dieną ji kartu su K.Pūku turės vykti į Vilnių, į kažkokį renginį Krašto apsaugos ministerijoje.

„Kostiumėlis su kelnėmis netiko – turėjo būti su sijonu“, – pridūrė ji.

Sužinojęs, kad mergina oficialaus kostiumėlio neturi, K.Pūkas, anot kaunietės, ją nusivežė į butą, kuris buvo netoli dabartinio prekybos centro „Molas“.

Pasak pašnekovės, butas buvo įrengtas moteriai: jame buvo pilna moteriškų drabužių spinta, vonioje stovėjo kosmetikos staliukas su priemonėmis ir net soliariumo kambarys.

Monika pasimatavo vieną kostiumėlį, jis jai tiko ir ji kitą dieną kartu su K.Pūku išvyko į Vilnių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas

Pamačius K.Pūką lovoje ištiko šokas

„Kai grįžome į Kauną jis kažkur nuėjo, mane paliko kabinete sužiūrėti dokumentus, o po kurio laiko man paskambino ir sako: ar tu gali ateiti čia pro valgomąjį, – pasakojo ji. – Aš ateinu, atidarau duris tikrai nieko nepagalvojusi, o jis guli lovoje, kažkokia mergina jam pakišusi rankas po antklode, ir jis sako: užeik. Aš tiesiog pasakiau – ne ne, iškart išbėgau, parašiau prašymą atleisti ir išėjau. Siaubingai bijojau eiti – buvo žiema, sausio mėnuo, vakaras. Ėjau per tą teritoriją ir man taip buvo baisu, aš taip bijojau – negalėjau patikėti. Svarsčiau, ar mane vysis. Žemųjų Šančių rajonas ir taip nėra saugus, o dar buvo tamsu. Buvo tikrai labai baisu.“

Merginos, kuri su K.Pūku buvo lovoje, Monika teigia nepažinojusi, tik įsidėmėjo didelę krūtinę, šviesius plaukus ir itin trumpą suknelę.

Ar K.Pūkas buvo apsirengęs, ar nuogas, Monika taip pat nežinojo, nes jis gulėjo po antklode.

Ar K.Pūkas buvo apsirengęs, ar nuogas, Monika taip pat nežinojo, nes jis gulėjo po antklode.

Ji teigė iškart po tokio K.Pūko akibrokšto nubėgusi pas buhalterę ir parašiusi prašymą atleisti iš darbo, kad daugiau į verslininko biurą sugrįžti nereikėtų.

Vėliau kaunietė teigė sulaukusi K.Pūko grasinimų ir reikalavimų grąžinti kostiumėlį: „Aš jo taip ir negrąžinau, jis pradėjo man grasinti teismais ir pareiškimais policijai. Aš galvojau – rašinėk kiek nori, matyti jo nenorėjau. Bijojau net pagalvoti apie ėjimą į tą pusę.“

Tais laikais dar studentė buvusi Monika apie susidūrimą su K.Pūku tik po kelerių metų papasakojo mamai: „Ji man sakė: kur tu buvai? Jau tais laikais visi žinojo!“

Monika džiaugėsi, kad merginos ryžosi prabilti apie K.Pūko priekabiavimus. Ji mano, kad išmetimas iš Seimo jam būtų per švelni bausmė.

Kalbėdamas glostė petį

Karčia patirtimi su K.Pūku pasidalijusi Jurgita (tikrasis vardas redakcijai žinomas, – aut.) sakė pas K.Pūką dirbusi prieš kelerius metus. Jurgitai tuo metu tebuvo aštuoniolika metų.

„Istorija panaši kaip ir visų, patvirtinčiau kiekvieną žodį, kas apie jį sakoma. Pirmąkart labai išsigandau, kai kažką bekalbant, ėmė glostyti petį kažką murmuliuodamas, esą, kaip gerai, kad esu šalia ir jam labai smagu, kad ten dirbu. Dar siūlė pas jį į baseiną (o jį ir jo darbo kabinetą skiria stiklinės durys), suprask, aš maudysiuosi, o jis stebės“, – teigė ji.

Anot Jurgitos, dušai pas K.Pūką įrengti prie baseino, o jų durys – permatomos.

„Be gėdos žmogelis ten turškėsi, gal kad tuo metu ten besitvarkantys žmonės galėtų pažiūrėti? Dar jis turi vandens čiužinį, pakviesta ant jo jau nebuvau, nes ištvėriau gal dvi savaites“, – rašė ji ir pridūrė, kad vyrai pas K.Pūką dirba ilgai, tačiau moterys nuolat keičiasi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas

Siūlė apsigyventi darbe

Kaunietė Indrė (tikrasis vardas redakcijai žinomas, – aut.) 15min pasakojo, kaip pas K.Pūką prieš 11 metų bandė įsidarbinti radijo laidų vedėja.

Tačiau po darbo pokalbio tuomet devyniolikmetė mergina suprato, kad pas šį verslininką nedirbs.

„Pokalbis buvo gana ilgas ir labai keistas. Pamenu, jog sėdėjome abu prie didelio stalo vienas šalia kito. Darbo valandų skaičius nebuvo apibrėžtas ir pokalbyje man net buvo pasiūlyta ten apsigyventi, kad nereikėtų ieškoti buto – minėjau, kad jo ieškau“, – teigė mergina.

Pokalbis buvo gana ilgas ir labai keistas.

Anot Indrės, K.Pūkas minėjo, kad viena darbuotoja ten gyvena ir jis tame nemato nieko blogo.

„Nors buvau jauna, bet tikrai galiu teigti, kad pokalbis buvo ne toks, koks turėtų būti. Nepavadinčiau jo dalykišku. Buvo tiesiog nejauku ir norėjosi kuo greičiau išeiti. Po pokalbio tėvams pasakiau, kad tikrai ten nedirbsiu dėl keisto direktoriaus elgesio, kuris man buvo panašus į kažko daugiau siekiančio vyro elgesį“, – prisiminė mergina.

Internetas mirga nuo pasakojimų apie K.Pūko elgesį

Skundus apie įmones kaupiančiuose tinklalapiuose yra daugybė piktų žinučių apie bendrovės „Pūkas“ vadovą.

Anoniminiuose pranešimuose pasakojama, kad darbo pokalbiuose K.Pūkas esą tiesiai siūlė tapti meilužėmis.

„Buvau pas jį pakliuvusi prieš 4 metus. Viskas taip, kaip jūs rašote. Reikalavimas visiškai atsiduoti darbui, neturėti draugų, gyventi su kitomis merginomis šalia darbo vietos įrengtuose kambariuose, palikti savo vaiką, nes jis vis tiek gyvenime nepadėkos... Algos žadėjo 400 Lt ir viską nupirkti, ko prireiks, – pėdkelnių, maisto, papuošalų... Svaigo apie puikų gyvenimą, soliariumą, sporto salę, esančius šalia darbo vietos. Siūlė važiuot į Palangą... Kalbėjau su tuo metu pas jį dirbančiomis merginomis, visos buvo patenkintos. Aš, aišku, nepasirašiau“, – 2006 metais rašė viena mergina.

Kita pasakojo, kad darbo pokalbyje gražesnėms merginoms esą pasakoma, kad jos vienos nieko nepasieks, o su juo – pasieks daug, esą siūlo paramą už tapimą meiluže: „Nelinkiu niekam ten patekti, nes psichologinis spaudimas, nuvertinimas merginos. Niekas ten neikite.“

Ten dirbančioms merginoms yra perkamas maistas, pėdkelnės, apgyvendinamos butuose.

„Jau daugiau kaip prieš pusantrų metų buvau pokalbio pas jį. Bet ir dabar važiuojant Juozapavičiaus prospektu nemalonus šiurpas nueina – ten netoliese jo įmonėlė nuostabiausia. Tiesiai jei ir nesako, ko iš tavęs norės, pabuvus porą dienų ten pasidarė aišku, koks būtų statusas įdarbinus. Ten dirbančioms merginoms yra perkamas maistas, pėdkelnės, apgyvendinamos butuose, bet pageidaujant ponui direktoriui turi vakarus leisti su juo ar kitais ten dirbančiais vyriškiais“, – tais pačiais metais rašė kita mergina.

Tiesa, pasitaikė ir K.Pūką užtariančių balsų, pavyzdžiui, viena mergina rašė ten nepatirianti nieko panašaus, nes K.Pūkas esą iškart mato, su kuo kaip reikia elgtis. „Kaip save pastatai – taip ir turi“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius