-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 21

„Įvažiuoti – rublis, išvažiuoti – du“: latvis atvirai papasakojo apie keliones per Baltarusijos sieną

Latvijos gyventojai ir toliau nepaiso specialiųjų tarnybų ir Užsienio reikalų ministerijos įspėjimų ir aktyviai lankosi Baltarusijoje. Be įvairių pavojų, kuriais Latvijos gyventojai rizikuoja, kelionė į Baltarusiją yra persipynusi su su įvairiais biurokratiniais niuansais. Leidinys TVNET pasakoja, ką patyrė neseniai į Baltarusiją keliavęs Latvijos gyventojas.
Automobilių eilė į Baltarusiją ties Medininkais
Baltarusijos pasienis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Latviai neklauso rekomendacijų

Pasibaigus pandemijai ir atkūrus reguliarius skrydžius su Baltarusija, latvių, vykstančių į šalį agresorę, srautas nuolat auga.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, 2023 m. (iki gruodžio 5 d.) į Baltarusiją vyko 108 419 Latvijos gyventojų. Didžiausias keliautojų srautas buvo stebimas pavasario-vasaros mėnesiais, kai žmonės atostogauja.

2022 m. keliautojų į Baltarusiją skaičius buvo panašus – 117 325 žmonės.

Latvijos gyventojai įvardijo kelias kelionių priežastis – aplankyti giminaičių, turizmo, apsipirkimo, kelionės į sanatorijas ar pas gydytojus.

Latvijos užsienio reikalų ministerija ir Valstybės saugumo tarnyba ragino Latvijos piliečius nevykti į Baltarusiją, nes tokios kelionės gali būti susijusios su rizika – Baltarusijos specialiosios tarnybos gali bandyti užverbuoti latvius arba nepagrįstai apkaltinti juos įvairiais nusikaltimais ir, remiantis tuo, suimti.

Tai nėra tušti žodžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius