Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 07

Izraelyje esantiems Lietuvos piliečiams rekomenduojama būti budriems

Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja Lietuvos piliečiams, esantiems Izraelyje ir Palestinoje, būti budriems. Toks įspėjimas šeštadienį paskelbtas „Hamas“ pradėjus atakas.
Iš Gazos ruožo į Izraelį paleistos raketos
Iš Gazos ruožo į Izraelį paleistos raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Hamas“ teroristinei grupuotei pradėjus teroristines atakas, įsiveržiant į Izraelio teritoriją bei apšaudant Izraelį raketomis, rekomenduojame būti budriems, sekti oficialią Izraelio institucijų informaciją ir laikytis vietos valdžios institucijų nurodymų – saugumo situacija gali kisti labai greitai“, – teigiama išplatintame pranešime.

Tokia pati rekomendacija taikoma ir šiuo metu Palestinoje esantiems mūsų šalies piliečiams.

„Jei šiuo metu esate Izraelyje arba Palestinoje ar ketinate ten keliauti, prašome nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti dėl konsulinės pagalbos“, – prašoma keliautojų.

Taip pat primenama, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą veikiančiu URM telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

URM rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje.

Ją parsisiųsti galima iš čia: iOS - https://goo.gl/dOxeli, Android - https://goo.gl/rPwrfx. Bendra nuoroda - http://onelink.to/epmjp5.

Kiek anksčiau šeštadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pasmerkė „Hamas“ atakas Izraelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius