Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 20

J.Lelevelio mokyklos bendruomenė teisme laimėjo prieš Vilniaus savivaldybę

Vilniaus J.Lelevelio mokyklos bendruomenė išgirdo džiugių žinių iš Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT). Teisėjų kolegija nusprendė, kad Vilniaus tarybos 2015 metų liepos 15 dienos sprendimas dėl mokyklos pertvarkymo ir buveinės pakeitimo turi būti panaikintas. Tačiau ką tai duos bendruomenei, dar nėra aišku.
J.Lelevelio vidurinė mokykla
J.Lelevelio vidurinė mokykla / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus tarybos sprendimą teismui apskundė šios mokyklos mokinių tėvai. Nors žemesnės instancijos teismas buvo skundą atmetęs, LVAT mano kitaip.

Vilniaus tarybos sprendime išdėstyta, kad taryba nusprendžia „pertvarkyti iki 2016 m. rugpjūčio 31 d. Vilniaus Joachimo Lelevelio vidurinę mokyklą (struktūrą) į Vilniaus Joachimo Lelevelio mokyklą, likviduojant mokyklos skyrių, esantį Minties g. 3, Vilniuje. Nustatyti, kad po pertvarkos biudžetinė įstaiga Vilniaus Joachimo Lelevelio mokykla veiks patalpose Minties g. 3, Vilniuje.“

Taip pat sprendimu mokyklos direktorius buvo įgaliotas turimas patalpas Antakalnio g. 33 perduoti Vilniaus miesto savivaldybei, o kiekvieną mokinį ne vėliau kaip per mėnesį nuo sprendimo priėmimo dienos raštu informuoti apie mokyklos pertvarką, buveinės ir pavadinimo pakeitimą. Direktorius turėjo ir užtikrinti mokinių mokymosi nepertraukiamumą ir ugdymo proceso tęstinumą.

Visus šiuos punktus LVAT panaikino.

Primename, kad J.Lelevelio mokykla kovojo dėl šio sprendimo nuo pat tos dienos, kai paskelbta apie galimybę, jog mokyklai teks palikti istorines patalpas Antakalnyje. Tačiau piketai, skundai, kitos protesto akcijos nepadėjo – Vilniaus taryba priėmė sprendimą mokyklą iškraustyti į Minties gatvę, kur veikė jos filialas.

Mokslo metai mokykloje Minties gatvėje rugsėjo 1-ąją, deja, neprasidėjo – užsitęsę remontai lėmė, kad mokykla persikraustė tik spalio pabaigoje.

Vilniaus tarybos artimiausiame trečiadienio posėdyje numatyta svarstyti pakeisti Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos mokyklos tipą iš vidurinės mokyklos į gimnazijos. Tuo pačiu pasikeis ir mokyklos pavadinimas bei bus įregistruota nauja biudžetinė įstaiga. J.Lelevelio mokyklos bendruomenė baiminasi, kad tai gali lemti, jog teismo sprendimą savo naudai jie turės, tačiau situacijos tai jau niekaip nebepakeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius