-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

J. Simonavičiūtė: „Mano mama yra persekiojama“

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Etikos komisija, turėjusi svarstyti viešuosius ir privačius interesus neva supainiojusios vicemerės Juditos Simonavičiūtės elgesį, išsiskirstė be nuosprendžio. Kilęs erzelis tarp komisijos narių, nesutarusių dėl darbo reglamento, užgožė patį svarstytiną klausimą.
Judita Simonavičiūtė tikėjosi, jog klausimas dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo bus galutinai išspręstas.
Judita Simonavičiūtė tikėjosi, jog klausimas dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo bus galutinai išspręstas. / E.Jankausko/15min.lt nuotr.

Etikos sargai rinkosi į posėdį svarstyti J.Simonavičiūtės elgesio gavę skundą iš Aukštkiemių kaimo, kuriame yra ir Žaliojo slėnio kvartalas, bendruomenės pirmininko Vaido Lekstučio. Šis skunde, pateiktame liepos 20-ąją, aiškino, neva J.Simonavičiūtė supainiojo viešuosius ir privačius interesus viešai pasisakydama, kad pritaria Aukštkiemių gyvenvietės prijungimui prie miesto. Tai esą naudinga politikei dėl to, kad Vakarinėje Aukštkiemių kaimo dalyje, Žaliojo slėnio gyvenvietėje, nekilnojamojo turto turi jos mama, ir, pasak pareiškėjo, ten gyvena ir pati J.Simonavičiūtė su vyru.

Anuomet mero pavaduotoja sakė, kad šios kalbos yra absurdiškos, ir jokios materialinės naudos ji iš to neturinti. Taip ji esą gina miesto interesus ir gali laisvai reikšti savo kaip politikės nuomonę.

Pareiškėjas V.Lekstutis liepos mėnesį etikos komisijos buvo paprašytas pateikti daugiau įrodymų, susijusių su šiuo klausimu. Kaip įrodymus bendruomenės pirmininkas pateikė laikraščių publikacijas su J.Simonavičiūtės išsakyta pozicija Žaliojo slėnio prijungimo prie miesto klausimu.

Tokie įrodymai, anot susirinkusių etikos komisijos narių, yra niekiniai, ir dauguma pasisakiusiųjų nematė reikalo svarstyti politikės elgesio, vadindami šią situaciją „pletkais“, o klausimo svarstymą komisijoje – „linčo teismu“. „Nematau klausimo esmės, nėra ką svarstyti. Ar mes turime svarstyti jos (J.Simonavičiūtės – aut.past.) nuomonę? Kodėl ji taip pasakė?“ – retoriškai klausė savivaldybės tarybos narys Valentinas Greičiūnas.

Etikos komisijos darbo reglamentus bandžiusios nariams išaiškinti komisijos pirmininkės Alinos Velykienės balsas paskendo kolegų diskusijų fone. „Pagal Etikos komisijos darbo reglamentą mes privalome nagrinėti visus klausimus ir skundus, jei jie pateikti ne iš anonimų“, – veiklos nuostatus paaiškino komisijos pirmininkė. Tačiau komisijos nariai leidosi į diskusijas apie tai, ar apskritai tvirtinti šį klausimą komisijos darbotvarkėje. Anot kai kurių komisijos narių, neetiška politikės elgesį svarstyti viešai iki galo neišnagrinėjus klausimo ir pateiktų įrodymų.

Nuspręsta kreiptis į savivaldybės juridinį skyrių, kad šis komisijai išaiškintų klausimų svarstymo procedūras. Toks atvejas miesto savivaldybėje – beprecedentis.

Į komisijos narius kreipėsi pati vicemerė, neištvėrusi užsitęsusio kai kurių kolegų audringų svarstymų. Politikė geranoriškai prašė šioje istorijoje padėti tašką, nes dėl susiklosčiusios situacijos yra persekiojama ir jos senyva mama. „Aš noriu, kad šis klausimas būtų išnagrinėtas ir pareiškiu, kad mano mama yra persekiojama“, – kalbėjo mero pavaduotoja. Politikės motina įtraukta į apkalbų sūkurį po to, kai buvo paviešintas jos nekilnojamojo turto adresas.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius