-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 28

Jaunimo departamento vadovu neskirtas Jonas Laniauskas skųs tokį Algimantos Pabedinskienės sprendimą

Į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo reikalų departamento vadovo postą nepaskirtas konkurso laimėtojas Jonas Laniauskas žada skųsti tokį ministrės Algimantos Pabedinskienės sprendimą.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ministrės sprendimas yra konkurso pabaigos rezultatas, o jis yra toks, koks yra: esu nepaskirtas. Taip, akivaizdu, kad skųsiu patį galutinį rezultatą, kad nesu vadovas“, – BNS penktadienį sakė J.Laniauskas.

Į teismą jis ketina kreiptis per 30 darbo dienų, pasitaręs su teisininkais.

Ministrė A.Pabedinskienė pirmadienį pranešė neskirsianti J.Laniausko į pareigas – tokį sprendimą ji tikino priėmusi „gavus kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie konkursą laimėjusį asmenį“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Ministerija taip pat jau paskelbė naują konkursą į šias pareigas – sąlygose reikalaujama, kad pretendentai turėtų socialinių mokslo studijų magistro kvalifikacinį laipsnį, ne mažesnę nei 3 metų vadovavimo patirties, taip pat įgyvendinant jaunimo politiką, mokėti bent vieną užsienio kalbą.

Žiniasklaidoje skelbta, kad abejonių dėl J.Laniausko kandidatūros iškilo, nes jis ne kartą dalyvavo Rusijos remiamuose projektuose.

J.Laniauskas BNS atkreipė dėmesį, kad susipažino su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma, tačiau joje savo atžvilgiu nerado jokių priekaištų.

Apie dvidešimt nevyriausybinių organizacijų šią savaitę paragino ministeriją paaiškinti, kokia informacija vadovaujantis J. Laniauskas į pareigas neskirtas.

Šiuo metu Vilniaus miesto Jaunimo reikalų skyriaus vedėju dirbantis vyras pripažįsta, kad jo įsteigta asociacija „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, o jis pats dalyvavo Rusų kultūros centro veikloje ir Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje, tačiau pabrėžė, kad tai vyko daugiau nei prieš dešimtmetį, o visi projektai buvo skaidrūs.

Meras Remigijus Šimašius šiuo metu taip pat vertina tarnybų informaciją ir su ja susipažinęs sako vertinsiantis, ar J.Laniauskas gali toliau dirbti užimamose pareigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius