Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 14

JAV naikina vizų režimą naujosioms ES narėms, tarp jų – Lietuvai

Šešių Europos Sąjungos (ES) šalių piliečiai nuo kitos savaitės į JAV galės važiuoti be vizų, be to, šiais metais vizų režimas gali būti panaikintas ir kitoms bloko šalims, penktadienį pranešė JAV pareigūnai.
Vizos
Vizos / „Photos.com“

„Pirmadienį, (lapkričio) 17 dieną, dar septynių šalių, kurių šešios yra Europos Sąjungos narės, piliečiai pirmą kartą galės atvykti pagal vizų atsisakymo programą, – sakė JAV teritorinio saugumo pasiuntinė ES Jackie Bednarz. – Tęsiame darbą su kitomis šalimis“.

Nuo pirmadienio Lietuvos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Vengrijos ir Slovakijos piliečiai turistiniais tikslais ar verslo reikalais galės vykti į JAV be vizų, jei turės pasą su biometriniais duomenimis ir internete užpildys tam tikrą formą. JAV vizos nuo pirmadienio panaikinamos ir Pietų Korėjai.

Tačiau tie, kurie nori vykti į JAV dirbti ir studijuoti, turės gauti vizas.

Vašingtonas dėl vizų panaikinimo šiuo metu derasi su Bulgarija, Kipru, Graikija, Malta, Lenkija ir Rumunija – vienintelėmis vizų atsisakymo programoje nedalyvaujančiomis ES valstybėmis. Kai kurios jų į šią programą gali būti įtrauktos iki sausio 20-osios, kai bus prisaikdintas naujasis JAV prezidentas Barackas Obama.

„Esame pasižadėję ... priimti papildomas šalis prieš JAV administracijų pasikeitimą“, – sakė J.Bednarz.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius