-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

Jei nėra oficialaus kvietimo į Gegužės 9-osios iškilmes, nėra ką ir svarstyti, sako V.Landsbergis

Europarlamentaro Vytauto Landsbergio nuomone, kol nėra oficialaus kvietimo Lietuvos prezidentei į gegužės 9 dieną vyksiantį 65-ųjų pergalės prieš nacių Vokietiją metinių minėjimą, tol šio klausimo nereikia ir svarstyti.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jei yra kvietimas, reikia ką nors atsakyti, kai nėra kvietimo, nėra ką svarstyti. Jei nėra klausimo, tai nereikalauja jokio atsakymo. Dar yra daug laiko ir galima nepradėti per anksti svarstymų, kurie nepadeda“, – BNS sakė V.Landsbergis, paklaustas, ar, jo manymu, šalies vadovei derėtų vykti į Maskvą, jei ji pakviesta būtų tik diplomatiniais kanalais.

Kartu jis pabrėžė: „O jei kas nors mano, kad ir be kvietimo reikia važiuoti, tai yra pažeminimas. Tarsi kažkas turėtų bijoti sau pakenkti ir dėl to atvažiuoti.“

V.Landsbergis taip pat sakė manantis, jog nereikėtų sieti Lietuvos vadovės Dalios Grybauskaitės vykimo į Maskvą ir jos kvietimo Rusijos prezidentui Dmitrijui Medvedevui atvykti į Vilnių Kovo 11-ąją.

Vyriausiasis prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška BNS praėjusią savaitę sakė, kad kol kas nesvarstyta, ar D.Grybauskaitės gali vykti į Gegužės 9-osios iškilmes Maskvoje.

Diplomatinių šaltinių teigimu, Rusija jau leido suprasti, kad Baltijos šalių prezidentai yra laukiami svečiai, bet oficialūs kvietimai gali būti ir neatsiųsti.

Rusijos prezidento administracijos pareigūnas Vladimiras Kožinas radijui „Echo Moskvy“ sakė, kad Baltijos šalių vadovai sprendimus turi priimti patys.

„Jei jei norės dalyvauti šiuose renginiuose, būsime laimingi matydami juos Maskvoje“, – sakė pareigūnas, kurį citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Tuo metu Lietuvos prezidentė, paklausta, ar vyktų į Maskvą, teigia, kad pirma reikia sulaukti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio minėjimo kovo 11-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius