-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 13 /12:25

Jonavos „Achemoje“ įvyko avarija, darbuotojui prireikė medikų pagalbos

15min.lt skaitytojas Antanas pranešė apie pirmadienio rytą Jonavos trąšų gamykloje „Achema“ įvykusią avariją. Portalo žiniomis, vienas galimai apsideginęs žmogus išvežtas į ligoninę.
Avarija „Achemoje“
Avarija „Achemoje“ / Skaitytojo Antano nuotr.

Antano nuotraukoje matyti, kaip iš trąšų gamyklos kyla azoto oksidų debesis.

„Debesis, kokio dar nebuvau regėjęs per 20 metų ir tokiame aukštyje.  Išvis tragedija – juk azoto oksidai patys pavojingiausi gamykloje“, – rašo kitas portalo skaitytojas.

Marius Brazlauskas,  „Achemos“ Laboratorinės kontrolės centro viršininkas, 15min.lt sakė, kad avarija yra nedidelė. „Situacija yra kontroliuojama. Avarija likviduota“, – sakė jis.

„Achema“ šiuo metu remontuoja pirmadienį prakiurusį azoto rūgšties vamzdį. Pasak gamyklos atstovų, šiuo metu vienas iš azoto rūgšties agregatų yra sustabdytas, atliekami vamzdžio remonto darbai.

Gamyklos atstovai teigia, kad gedimas viename iš devynių azoto rūgšties gamybos agregatų buvo pastebėtas apie 9 val., užfiksuota azoto rūgšties pralaida. Iškart buvo imtasi visų priemonių išsiliejusiai azoto rūgščiai neutralizuoti ir surinkti.

„Achemos“ vadovo Ramūno Miliausko teigimu, gamyklos teritorijoje teršalai buvo neutralizuoti vandens užtvaromis.

„Padidėjus azoto rūgšties pralaidai buvo sustabdytas aštuntasis azoto rūgšties agregatas. Įrenginio stabdymo metu į aplinką išsiskyrė azoto oksidai. Teršalai vandens užtvaromis buvo nusodinti, todėl azoto oksidų ribinės vertės už įmonės ribų neviršijo nustatytų reikalavimų“, – teigia R.Miliauskas.

Vyras išvežtas į ligoninę

Tačiau „Achema“ tikina, kad darbuotojai ir aplinkiniai gyventojai gali būti ramūs. Po avarijos matuotas teršalų kiekis, padidėjimas nenustatytas. Be to, avarijos metu vėjas nuo gamyklos pūtė ne į miesto pusę.

Vėliau paaiškėjo, kad avarija „Achemoje“ ne visiems baigėsi laimingai. Skaitytoja 15min.lt pranešė, kad ryte „Achemoje“ įvyko rūgšties cecho avarija, rūgštis apdegino jos giminaitį. Jis šiuo metu yra išvežtas į Jonavos ligoninę, apie vyriškio nudegimo laipsnį kol kas daugiau informacijos nežinoma.

„Ant vieno iš gamyklos darbuotojų drabužių tiesiog užtiško nedidelis kiekis vandens, kuris buvo naudojamas sulaikyti teršalus. Jis tiesiog vietoje buvo iškart nupraustas, dabar yra nuvežtas į Jonavos ligoninę bendrai apžiūrai“, – 15min.lt sakė bendrovės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius