-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 06 /15:43

Juozas Olekas kartoja nemelavęs ir tikina esąs įžeistas prezidentės žodžių

Prezidentės Dalios Grybauskaitės atsistatydinti raginamas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia esąs pasirengęs įrodyti, kad nemelavo teigdamas, jog Krašto apsaugos ministerija prokurorų paprašė įvertinti, ar kainos, kuriomis kariuomenei buvo perkami virtuvės įrankiai, buvo ne per didelės. Ministras teigė, kad prezidentės išsakytos mintys jį žeidžia.
Juozas Olekas
Juozas Olekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministras dar kartą pakartojo, kad nesvarsto prezidentės siūlymo trauktis.

„Dar kartą pakartoju: aš nesu niekam melavęs. Ir su tokiais vertinimais nesutinku, jie žeidžia mane kaip žmogų, kaip tarnaujantį valstybei tiek laiko... Apkaltinimas melu iš tiesų yra neatitinkantis tikrovės ir aš pabandysiu išsiaiškinti“, – sakė J.Olekas.

KAM surengtoje spaudos konferencijoje jis dar kartą pakartojo, kad į prokurorus aiškinantis dėl sutarties su „Nota Bene“ buvo kreiptasi dėl dviejų dalykų: prašant įvertinti, ar „Nota Bene“ nesukčiavo perklijuodama lipdukus ant prekių ir ar darbuotojų, vykdžiusių šį pirkimą, veiksmuose nebuvo nusikaltimo.

Ministras citavo dokumentą kuris, jo teigimu, tai turi įrodyti.

„Kreipimasis yra labai aiškus: įvertinus tarnybinio patikrinimo metu surinktų įrodymų visumą, konstatuota, kad ten, reiškia, yra nusikalstamos veikos požymiai pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamo Kodekso 229 straipsnį, tai yra „tarnybos pareigų neatlikimas“. Kas mums atrodo priimant tokią kainą, kokia buvo priimta ir sutinkant, surašant reikalavimus... o taip pat minėtos kompanijos nusikalstamos veikos, numatytos BK 182 straipsnyje – sukčiavimo požymiai“, – žvilgčiodamas į kažkokį dokumentą kalbėjo jis.

Ministras teigė konsultavęsis šiuo klausimu su teisininkais, ir šie jam įrodė, kad pateikus prokurorams visą turimą medžiagą, šių kompetencijoje yra nuspręsti, pagal kokį straipsnį vykdyti tyrimą.

„Pakartoju – mes nesame nieko nuslėpę ir visą tą medžiagą esame pristatę ikiteisminio tyrimo tyrėjam“, – pridūrė jis.

D.Grybauskaitė apkaltino melu

D.Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad J.Olekas dėl „auksinių šaukštų“ skandalo turi trauktis iš posto, kad nekompromituotų ne tik krašto apsaugos sistemos, bet ir pačios valstybės, taip pat Socialdemokratų partijos.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė

„Kreipiuosi tiek į ministrą, tiek į socialdemokratų vadovybę – prisiimti politinę atsakomybę reiškia nustot daryti gėdą valstybei ir krašto apsaugos sistemai, tai reiškia, toks ministras negali dirbti ir dar išėjęs meluoti ir aiškinti, kad kreipėsi į prokuratūrą. Dėl pavadinimo, ne dėl kainos“, – pridūrė prezidentė.

Premjeras A.Butkevičius pareiškė paramą krašto apsaugos ministrui ir paragino prezidentę D.Grybauskaitę nepolitikuoti.

Seimo pirmininkė, Darbo partijos atstovė Loreta Graužinienė tvirtino palaikanti prezidentės poziciją ir koalicijos partneriams socialdemokratams siūlė priimti sprendimus dėl J.Oleko ir „kuo greičiau nuimti įtampą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius