Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 14

Juozas Olekas: Rusijos pareiškimas vertinamas kaip dūmų uždanga

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sako, kad Miuncheno saugumo konferencijoje sutariama, kad NATO šalys turi būti pasirengusios atremti galimus iššūkius.
Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas
Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak ministro, taip reaguota į Rusijos premjero pareiškimus apie antrąjį Šaltąjį karą, o Maskvos raginimas bendradarbiauti vertinamas kaip savo  karinių veiksmų dangstymas Sirijoje ir Ukrainoje.

„Dauguma kalbėjusiųjų, kaip ir mūsų prezidentė, tuos pasisakymus vertino kaip bandymą skleisti dūmų uždangą – slėpti tai, ką Rusija daro Ukrainoje, Sirijoje. Daugelis (...) pasisakė už tuos sprendimus, kurie jau priimti arba bus priimti Varšuvos viršūnių susitikime – kad NATO šalys turi būti pasirengusios ir turi turėti visas galimybes atremti galimus iššūkius ir taip stabilizuoti Rusijos veiksmus“, – kalbėjo krašto apsaugos ministras. 

Reaguodama į Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo pareiškimus, kad pasaulis jau gyvena antrame Šaltajame kare, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad Rusija kuria karštuosius konfliktus, tokius kaip Ukrainoje ir Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius