-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Ką L.Dinius pasakė prokurorams

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos seniūnas Laimontas Dinius sako prokurorams daug žinių dėl buvusios frakcijos narės Astos Baukutės galimo piktnaudžiavimo neturėjęs.
Laimontas Dinius
Laimonas Dinius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Ką aš galiu pasakyti, nemaloni, bjauri istorija, ir tiek“, – po apie valandą trukusios apklausos Generalinėje prokuratūroje antradienį BNS sakė L.Dinius.

Frakcijos seniūnas tvirtino apie parlamentarės ir patarėjos konfliktą sužinojęs jam kilus, tačiau tuomet jam nė į galvą neatėjusi mintis, jog konfliktas gali išsirutulioti iki tyrimo prokuratūroje. Tai, kad viena konflikto pusių kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, L.Dinius sakė sužinojęs jau iš žiniasklaidos.

Generalinė prokuratūra praėjusį trečiadienį nutarė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Seimo narės A.Baukutės galimai nusikalstamos veikos.

Tyrimas pradėtas gavus buvusios parlamentarės padėjėjos Viktorijos Barkauskaitės pareiškimą, esą Seimo narė fiktyviai buvo įdarbinusi kitą padėjėją, nemokėjo jam atlyginimo ir pasisavino jo banko kortelę.

„Man tai atrodė žmogiškas konfliktas ir siūliau abiem pusėms išsiaiškinti ir jį išspręsti. Buvau jau viską ir pamiršęs, kai sužinojau, kad įtraukta ir Generalinė prokuratūra“, – sakė L.Dinius.

Pirmadienį parodymus ikiteisminiame tyrime dėl galimo darbdavio piktnaudžiavimo ir galimo neteisėto elektroninės mokėjimo kortelės naudojimo davė TPP lyderis, Seimo pirmininkas A.Valinskas.

Jis nelaukdamas teisėsaugos vertinimo parlamentarę A.Baukutę sakė esant apšmeižtą.

„Aš buvau ne apklaustas, o daviau parodymus kaip liudininkas, pateikiau informaciją dėl tų epizodų, kurie man žinomi dėl galimos informacijos apie A.Baukutės šmeižtą“, – žurnalistams po valandą trukusios apklausos pirmadienį sakė A.Valinskas.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Aurelija Juodytė patvirtino, jog įtarimai kol kas niekam nepareikšti, numatyta apklausti daugiau liudininkų, tačiau kokius, neatskleidė.

Paklausta, ar artimiausiu metu nebus kreiptasi į Seimą prašant panaikinti Seimo narės A.Baukutės neliečiamybę, atstovė spaudai atsakė, jog „iki rudens Seimas atostogauja“. Paklausta, kodėl tuomet nebuvo kreiptasi iki sesijos pabaigos praėjusią savaitę, leido suprasti, jog nebuvo surinkta pakankamai duomenų, kurie leistų pateikti kaltinimus.

Anot jos, į Seimą nėra pagrindo kreiptis, „kol bus įsitikinta ir surinkta duomenų, kad galima turėti duomenų ir pareikšti įtarimus asmeniui“.

Norėdamas Seimo narei pateikti įtarimus, generalinis prokuroras privalėtų kreiptis į Seimą dėl leidimo patraukti parlamentarę baudžiamojon atsakomybėn.

Pirmadienį anksčiau Generalinėje prokuratūroje buvo apklaustas Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės pirmininkas Aleksandras Sacharukas. Seimo pirmininkas yra viešai patvirtinęs, esą A.Sacharukas jam perdavęs pareiškimų prieš A.Baukutę kopijas, pats A.Sacharukas tai neigia.

Baigiantis savaitei arba kitą savaitę prokurorams liudys TPP frakcijos narys Ligitas Kernagis. „Aš norėjau vakar, nes buvau Vilniuje, bet prokurorai nusprendė vėliau, todėl būsiu kviečiamas arba penktadienį, o gal kitos savaitės pradžioje", – BNS sakė L.Kernagis.

V.Barkauskaitė savo pareiškime prokuratūrai teigė, kad A.Baukutė fiktyviai padėjėju buvo įdarbinusi Joną Stasiukyną. Politikė neva pareiškė, kad jam į darbą eiti nereikia, o vėliau paėmė jo banko kortelę ir galimai pasisavino pinigus – daugiau nei 1000 litų.

Parlamentarė kaltinimus vadina šmeižtu ir įtaria, kad prie to prisidėjo politiniai oponentai.

Tautos prisikėlimo partijos narė A.Baukutė šiuo metu priklauso nuo TPP frakcijos atsiskyrusiai „Ąžuolo“ frakcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius