-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 06

Kačių mylėtojams – paroda ir beplaukių kačių šou

Šį savaitgalį Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“ po trejų metų pertraukos Klaipėdoje rengia tarptautinę kačių parodą, kurioje bus galima pamatyti daugiau nei 200 įvairių veislių kačių.
Parodos lankytojai išvys ne tik akiai įprastų, bet ir retai matomų kačių veislių.
Parodos lankytojai išvys ne tik akiai įprastų, bet ir retai matomų kačių veislių. / „Bubastė“ nuotr.
Temos: 2 Paroda Klaipėda

Klaipėdoje svečiuosis kelių šalių atstovai, tarp jų ir delegacija iš Suomijos, kuri atvyks pademonstruoti ypatingo grožio kačių – ragdoll, lietuviškai vadinamų skudurinėmis lėlėmis. Šios katės pasižymi ne tik kerinčia išvaizda, bet ir smalsiu charakteriu. 

Konsultuos nemokamai

„Paroda skirta ne tik profesionaliems felinologams – laukiame visų, kurie nori daugiau sužinoti apie kates bei jų veisimą. Jei neturite katės ir nežinote, kokią įsigyti, parodoje galėsite pamatyti įvairių veislių gyvūnus: trumpo ir ilgo plauko, beplaukes, visokių spalvų ir dydžių, beuodeges ir ilgauodeges. Specialistai nemokamai konsultuos kačių savininkus mitybos, priežiūros ir kitais klausimais”, – pasakojo „Herkaus galerijos”, kurioje rengiama paroda, direktorė Aistė Valiūtė.

Varžysis Sfinksai

Pasak Klaipėdos felinologų klubo „Pajūrio katės“ pirmininkės Audros Navikienės, parodos lankytojų lauks ne tik meilių keturkojų murkimas, bet ir beplaukių kačių – Sfinksų –  pasirodymas.

Šių kačių plikas ir raukšlėtas kūnas vieniems kelia susižavėjimą, kiti jomis bjaurisi, tačiau abejingų nėra. Sfinksų veislės katės Europoje išplito, kai buvo atvežtos iš Kanados į Olandiją. Jų veislės standartas pripažintas 1997 m., taigi ši veislė yra gana nauja, nors turi seną ir įdomią kilmės istoriją. Nesižavėti šiomis katėmis neleidžia ir jų žaismingas būdas: jos vikrios, aktyvios, draugiškos ir mėgstančios žaisti.

„Iš Sfinksų komisija išrinks gražiausias kates. Prizininkės bus papuoštos karūnomis ir pasirodys žiūrovams vaikštinėdamos ir pozuodamos, bus renkama ilgiausio kūno savininkė. Tikimės, jog šis šou bus panašus į neseniai vykusį Vilniuje – ten buvo renkama ilgiausią uodegą turinti katė“, – pasakojo A.Navikienė.

Tarptautinė kačių paroda vyks balandžio 9–10 dienomis prekybos centre „Herkaus galerija“. Antrajame aukšte bus eksponuojamos katės ir įsikurs teisėjai, o pirmojo aukšto foje – Sfinksų šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius