Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 20

Kai šeimose – trigubas Kalėdų džiaugsmas

Net trys Kretingos rajono šeimos yra palytėtos ypatingo kalėdinio stebuklo – jos augina trynukus, visi vaikai yra gimę žiemą.
Nuotaikinga ir šelmiška paauglių brolių iš Jokūbavo trijulė: (iš kairės) Mantas, Darius ir Tomas Norvaišai.
Nuotaikinga ir šelmiška paauglių brolių iš Jokūbavo trijulė: (iš kairės) Mantas, Darius ir Tomas Norvaišai. / „Pajūrio naujienų“ nuotr.

Patiems mažiausiems Ignui, Martynui ir Inetai Lukauskams gruodžio 17-ąją suėjo dveji su puse metų. Ugnė, Aistė ir Urtė Petrulytės gruodžio 3-ąją jau atšventė pirmąjį savo 5-erių metų jubiliejų. O patys vyriausi tarp trynių – jokūbaviškiai Darius, Mantas ir Tomas Norvaišai – sausio 25-ąją ant savo gimtadienio tortų uždegs po 13 žvakučių.

Lyg kumštis – vienas už kitą

Septintokus brolius Darių, Mantą ir Tomą, guvius lyg vijurkai, „Pajūrio naujienos“ pakalbino per pertrauką Jokūbavo Aleksandro Stulginskio pagrindinėje mokykloje.

Jų auklėtoja Audronė Končienė sakė, jog berniukai yra ne tik labai judrūs, bet ir paslaugūs, nuoširdūs, atviri. „Mes ir klasėje lyg šeimoje išsikalbame, kartais pasibarame, jei per daug išdykauja. Bet vėl susitariame ir gyvename geruoju“, – kalbėjo auklėtoja.

„Mums yra gerai: vienas kitą užstojame, neleidžiame kitiems skriausti, – vieningai tvirtino trijulė. – Gaila pasidaro brolio, jei kas užkliūva, pastumia ar įžeidžia“, – prisiminęs, matyt, kažkokį skausmingą įvykį, Darius susigraudeno.

Tomas ir Mantas sakė labai mėgstantys sportą – visi trys lanko krepšinio treniruotes. „Bet man labai motobolas patinka“, – Darius neslėpė, jog labiau linkęs prie technikos. Jam įdomu automobiliai, traktoriai, sakė turįs ir seną mopedą, bet svajoja apie nuosavą motociklą.

Atskirdavo savo rūbus

Broliai mano, kad būti trise jiems ne tik tarp draugų geriau, bet ir namuose – visi kimba ir greičiau malkas sukrauna ar kambarius susitvarko.

„Kartais susipykstame, dažniausiai – dėl kompiuterio, nes vieną teturime, – broliai sakė, jog prie jo sėdantys paeiliui, ir jeigu kuris uždelsia, kitiems dviem suima nervai. – Mūsų mama sako, jeigu bent vienas išvažiuoja į Klaipėdą pas močiutę, namuose stoja tyla ir ramybė. Dažniausiai mama išsiunčia Tomą“, – žvilgčiodami į brolį krizeno Darius ir Mantas.

Berniukų mama Renata Norvaišienė pasakojo, jog broliai tik namuose pasizirzina, o šiaip vienas už kitą stoja lyg kumštis ir labai didžiuojasi, kad yra trys broliai.

„Kai vaikai buvo maži, stebėdavausi, kaip jie atskiria vienas kito kelnes, kepures: tik pradedu rengti, tuoj šaukia – ne mano, nors visiems drabužius pirkdavau vienodus. Taip ir likdavo neaišku, pagal ką juos atskirdavo“, – juokėsi R.Norvaišienė.

Buhaltere dirbanti R. Norvaišienė sakė, jog į Jokūbavą jų šeima atsikraustė iš Klaipėdos, berniukai čia mokėsi nuo pat pirmos klasės. Jų tėtis Jonas dirba medienos įmonėje.

Žino gimimo eiliškumą

Penkiametės Ugnė, Aistė ir Urtė Petrulytės, anot jų mamos Ramunės Petrulienės, viena nuo kitos taip pat stipriai skiriasi išore ir charakteriais. „Ugnė pranoksta seseris ūgiu bei stambumu, o pagal charakterį ji – lyderė: vadovauja sesėms, nori, kad jos klausytų. Dėl Ugnės ūgio aplinkiniai mano, kad ji yra vyresnė mažųjų dvynių sesuo. Aistė – tylenė, užsispyrusi ir kartais padaro savaip, ko mes nesitikime. Romiausia yra Urtė – nuolat besišypsanti, tarp sesių ji yra tikra „gerietė“, – dukras apibūdino R.Petrulienė.

Mergaitės lanko lopšelį-darželį „Ąžuoliukas“. Kiekviena jų grupėje turi po draugą berniuką. „Gal todėl, kad viename name jos auga kartu su pusbroliais“, – samprotavo mama.

Ramunės žodžiais, jos mergaitės supranta, kad yra trynukės: Ugnė gimė pirmoji, Urtė – antra, o Aistė – trečia. „Jos ir kitiems tai papasakoja, o Ugnė ypač pabrėžia savo pirmumą. Kiekviena šeimoje yra kieno nors numylėtinė: močiutė lepina Urtę, krikšto mama – Ugnę, o mums lieka Aistė – ši tėveliui galėtų ir ant sprando užsilipti“, – juokėsi R.Petrulienė.

Daugiau vaikų jiedu su vyru Rolandu sakė nebeplanuojantys: „Užtenka namuose ir trijų „atamanių“, – juokavo Ramunė, dirbanti sandėlyje, o jos vyras – taksi vairuotoju.

Beje, tą pačią darželio grupę lanko dar dvi dvynių poros: Karina ir Neilas Petručiai bei Ignas ir Gustas Bendikai.

Mažyliai gudrauja

Jauniausia Kretingos rajone Silvijos ir Vaido Lukauskų trijulė – Ignas, Martynas ir Ineta – taip pat lanko lopšelį-darželį „Ąžuoliukas“.

„Pajūrio naujienų“ nuotr./Tarp brolių – lyg tarp mūrų: (iš kairės) Martynas, Ineta, Ignas Lukauskai.
„Pajūrio naujienų“ nuotr./Tarp brolių – lyg tarp mūrų: (iš kairės) Martynas, Ineta, Ignas Lukauskai.

S. Lukauskienė tvirtino, jog jos vaikai taip pat labai skirtingi savo būdu: „Ineta – itin rūpestinga, ji sužiūri ne tik brolius, bet ir kitus vaikus darželyje, kad ko kam netrūktų. Ignas yra ramus, linkęs į technologijas – jau domisi planšetiniu kompiuteriu, varto knygas. O Martynas – sportininkas: mėgsta spardyti, mėtyti kamuolį“, – pasakojo mama.

Vienoje lopšelio-darželio„Ąžuoliukas“ grupėje: seserų Petrulyčių trejetas ir dveji dvyniai – Ignas ir Gustas Bendikai bei Karina ir Neilas Petručiai.

Vaikai puikiai dėlioja mintis, supranta, kad šeimoje yra trise, ir jau gudrauja: „Kai sakau – Martynai, miegok, šis man – iš kur tu žinai, kad aš Martynas? Arba vienam susirgus, kiti du labai pasigenda trečiojo. Darželyje visi trys savarankiški, patys apsirengia, o namie rytais laukia savo eilės, kada aš aprengsiu. Gerai, kad jau nusistovėjo tvarka: pirmoji atsikelia Ineta, ji – kaip laikrodis, po to – Ignas, Martynas, o vėliausiai – trynukų sesė Justina. Beje, Justinai gruodžio 22-ąją sukaks ketveri metai“, – motiniškais džiaugsmais pasidalijo keturių vaikų mama. Silvijai dažniausiai vienai lyg voverei rytais tenka suktis apie vaikus, vežti juos į skirtingus darželius, Justina lanko Marijos Tiškevičiūtės mokyklą, nes vaikų tėtis Vaidas dažnai siunčiamas į komandiruotes. „Išgelbsti tik laisvas darbo grafikas“, – tvirtino geodezininke dirbanti S.Lukauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius