-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 08

Kaip padėti vaikui išvengti grėsmių internete: psichologo patarimai tėvams

Žinių visuomenės plėtrą skatinančios organizacijos „Langas į ateitį“ ir bendrovės TEO iniciatyva tėvams „Youtube“ paskyroje pateikiama paskaita „Kaip užtikrinti saugesnį vaikų bendravimą internetu ir mobiliuoju telefonu?“.
Vaikas dirba su kompiuteriu
Vaikas dirba su kompiuteriu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Psichologas, viešosios įstaigos „Vaikų linija“ vadovas dr. Robertas Povilaitis pristato praktinius patarimus suaugusiems, kaip padėti vaikams, kurie vis daugiau laiko leidžia internete ir noriai mezga internetines pažintis.

Anot psichologo, pagrindinės grėsmės, su kuriomis vaikai ir paaugliai susiduria internete yra duomenų išviliojimas, draudžiama ar žalinga informacija, viliojimas seksualinio išnaudojimo tikslais, priklausomybė nuo interneto, sekstingas ir elektroninės patyčios.

„Norėdami vaikams padėti jaustis saugesniems, tėvai patys turėtų domėtis virtualaus pasaulio siūlomomis galimybėmis, t.y. daugiau žinoti apie mobiliuosius telefonus, interneto erdves, socialinius tinklus. Tėvams rekomenduoju  kalbėtis su vaiku apie tai, ką jis veikia internete, paaiškinti jam, kokių taisyklių reikėtų laikytis registruojantis socialiniuose tinkluose ir juose bendraujant“, – paskaitoje kalbėjo psichologas.

Paskaitą organizavusi asociacija „Langas į ateitį“ jau ne vienerius metus moko šalies gyventojus naudotis internetu, dalis mokymų visada skiriama saugumo internete temai. „Prie projekto „Saugesnis internetas“ pernai prisijungėme, kadangi mums rūpi vis didėjantis interneto vartotojų skaičius ir norime padėti kiekvienam pasirūpinti savo įvaizdžiu internete, išmokti virtualioje erdvėje elgtis saugiai ir atsakingai“, – sakė „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

Susidūrusiems su patyčiomis dr. R.Povilaitis pataria netylėti, neatsakyti į įžeidimus ir  neskubėti trinti įžeidžiančių žinučių – jos vėliau gali pasitarnauti kaip įrodymas. Apie patyčias galima pranešti interneto svetainėje www.draugiskasinternetas.lt, taip pat patarti gali vyresni šeimos nariai bei vaikų linijos konsultantai telefonu 116 111 (nuo 11 iki 21 val.) arba interneto svetainėje www.vaikulinija.lt.

VIDEO: Paskaitos įrašas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius